AÖL 1. dönem sınav tarihleri: Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 AÖL sınav tarihlerini açıkladı!

Açık Öğretim Lisesi ile her yıl binlerce aday lise mezunu olma fırsatı yakalıyor. Kayıt dönemlerinde işlemlerini tamamlayan adaylar AÖL sınav tarihlerini merak ediyor. MEB Bakanlığı 20202-2021 Açık Lise çalışma takvimini yayımladı. AÖL güz dönemi sınavları Aralık ayının ilk haftası düzenlenecek. Peki AÖL sınavları ne zaman?

AÖL 1. dönem sınav tarihleri: Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021  AÖL sınav tarihlerini açıkladı!
AÖL 1. dönem sınav tarihleri: Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 AÖL sınav tarihlerini açıkladı!
GİRİŞ 06.11.2020 17:35 GÜNCELLEME 06.11.2020 17:35
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Yeni eğitim dönemi öncesinde en çok araştırılan konulardan birisi AÖL sınav tarihleri oldu. Çalışan, örgün eğitime devam edemeyen adayların oldukça sık başvurduğu Açık Öğretim Liseleri her yıl mezun sayısını artırıyor. 2020-2021 eğitim yılında kayıtlarını tamamlayan adaylar sınav tarihleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Pandemi süreci sebebiyle sınavların yüz yüze mi, uzaktan mı düzenleneceği de ayrı bir konu olarak gündemde. Peki AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? AÖL sınav giriş belgeleri belirlenen sınav tarihinden 4 gün önce adayların erişimine açılacak. İşte Açık Öğretim Lisesi sınav takvimi!

 
 

AÖL 2020-2021 SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı Açık Öğretim Lisesi iş takvimine göre AÖL 1. dönem sınavları 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde uygulanacak.

 

AÖL 1. dönem sınav giriş belgeleri sistem üzerinden 2 Aralık Çarşamba  günü öğrencilerin erişimine açılacak. AÖL sınav yerleri aol.gov.tr adresi üzerinden öğrenci şifresi ve T.C kimlik numarası ile öğrenilebilecek.

BAKAN SELÇUK HABERİ VERDİ!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ile ilgili yaptığı açıklamada "Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik" dedi.

AÖL SINAVLARI YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

AÖL güz dönemi sınavlarının nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. MEB'den konuya ilişkin açıklama gelmesi durumunda haberimizden detayları görüntüleyebilirsiniz.

AÖL KAYIT ÜCRETLERİ İÇİN SON GÜN!

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt olup ücretini  yatıramayan öğrenciler için Banka Ödeme Ekranları  14.10.2020 Çarşamba günü mesai 23:59'a kadar açık olacaktır. 
Ders Seçme ve Sınav Bölgesi Seçme Ekranları ise 14.10.2020 Çarşamba günü saat 12:00'a kadar açık olacaktır. Ücret muafiyetleri olmayan öğrencilerin kayıt ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde açık öğretim lisesi kayıtları silinecektir.

AÖL SINAVLARINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

MEB Açık Lise sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda merkezi sistemle düzenlenmektedir. Sınav çoktan seçmeli test metodu ile yapılacak.  İşte AÖL sınavı detayları;

Her soru 4 seçenekli olacak.

Her dersten 20 soru sorulacak. 

Her doğru yanıtın değeri 5 puan olacak.

Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecek.

Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılıyor.

YORUMLAR 126
  • gizem 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar biri bana bişey açıklasın lütfen ben anlamadım bişey napıcamı bilmiyorum açık liseye kayıt oldum şifremi ve herşeyimi aldım kitaplarımda geldi ama kitaplarda hangi konulardan çıkçak bilmiyorum ki mat. 1. dönem ve 2. dönem kitap vermiş bana hangisini çalışcam ben biyoloji kitabım yok vermemişler milli eğitim bakanı napıcam ben bilmiyorum 9. sınıfa gidiyorum biri bana yardımcı olabilirmi 4 veya 5 aralık yanı cumartesi pazar günü sınav var ben nasıl çalışçam nerden yardım alabilirim imdatttttttttttt
    Cevapla
  • bilinmiyor 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bakın şimdi 9. sınıf lar için din den soru 51 tarih den 39 coğrafyadan 93 ing 108 türk dili 154 fizik 96 154 kimya 84 biyoloji 10 da matematik toplam 789 hangisini çalışayım ya burda kalmış 1 ay her sorudan 20 suru çıkçakmış biri bana açıklasın lütfen ya
    Cevapla
  • esmaaaaaaaaaaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir haber
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kredi verilsin lütfen
    Cevapla
  • Maslek 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar online olsun diyorsunuz da benim bilgisayarım yok nasıl giricem küçücük ekran telefonlamı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi