YÖK'ten Ukrayna'daki öğrencilere yatay geçiş imkanı

YÖK: "Ukrayna’ya giden öğrencilerimizden ülkemizdeki bir yükseköğretim programına yatay geçiş için gereken şartları sağlayanların talep ve tercihleri dikkate alınarak yatay geçiş yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır."

YÖK'ten Ukrayna'daki öğrencilere yatay geçiş imkanı
YÖK'ten Ukrayna'daki öğrencilere yatay geçiş imkanı
GİRİŞ 09.03.2022 17:16 GÜNCELLEME 09.03.2022 17:27
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

YÖK, Ukrayna’daki üniversitelerde okuyan ve ülkede yaşanan çatışmalar sonrasında Türkiye’ye dönüş yapan Türk öğrenciler hakkında bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu, Ukrayna’da yakın zamanlarda ortaya çıkan savaş ve çatışma sebebiyle öğrenimlerini yarıda bırakarak ülkemize dönmek zorunda kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarının aksamaması için alınabilecek önlemler üzerinde çalışmaktadır. Ukrayna’ya giden öğrencilerimizden ülkemizdeki bir yükseköğretim programına yatay geçiş için gereken şartları sağlayanların talep ve tercihleri dikkate alınarak yatay geçiş yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır. Yatay geçiş şartlarını karşılayamayan öğrencilerimize ise, 2021-2022 öğrenim yılı bahar dönemi başlamış olmasına rağmen Türkiye’deki üniversitelerde özel öğrenci statüsünde eğitim ve öğretimlerine devam etme imkan ve fırsatı verilecektir. Bu kapsamda Ukrayna’dan ülkemize dönen öğrencilerin özel öğrencilik imkanından nasıl faydalandırılacağı hususu Yükseköğretim Kurulumuz tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Öğrencilerin özel öğrenci statüsünden faydalanabilmesi için Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan bağlantı adresine ulaşarak istenen bilgileri doldurmaları gerekmektedir. Başvuru bağlantı adresi: https://ukraynabilgiformu.yok.gov.tr/” denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • Akay kara. 2 yıl önce Şikayet Et
    Orada okuyanlar zengin çocukları değil Türkiye de okumak daha pahalı ayrıca orada okuyan öğrencilerin okuduğu okullar dünya unv. Sıralamasında ilk 1000 içinde ülkemizde bunu yapan unv.sayisi 10 bile bulmuyor. Öğrenciler orada okullarını okumak okulu bitirmek zaten istiyorlardı ancak savaş yüzünden geri dönmek istiyorlar yoksa kimse bunda gönüllü değil anlamadığım 20bin Suriye li ülkede sınavsız istediği unv.icin bu kadar ses çıkarmadınız aynı tepkiyi onun içinde gösterseydiniz. Afkanli Suriyeli olunca tepkisiz kalmanızı anlamak zor ve ukrayna dan yatay gecis zorunda kalan öğrenci sayısı 4bin.....
    Cevapla
  • Metin Özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaşı biz mi çıkardık, savaş olacağını biliyormuyduk, keşke olmasaydı da çocuklarımız okulları nı bitirip mavi diplomalarını alabilseydiler, biz suçlu değiliz, Ayrıca oradi öğrencilern çoğu orta halli aileler, bilip bilmeden konuşmayın,
    Cevapla
  • Voyvodina 2 yıl önce Şikayet Et
    Tesekur ederim haci abi
    Cevapla
  • Seyfettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen acele ediyorsunuz. Haziranı bekleyin belki savaş bitecek. Bitmezse ona göre gelecek öğretim yılına dönük karar verisiniz. Yahu ya acele edersiniz yada yavaş yok mu bunun ortası
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı ücretle okuyanlar Kıbrıs, Azerbaycan vb. ülkelere gitsinler. 2 yıldır sınava hazırlanan gençlerimize yazık değil mi?
    Cevapla
  • Metin Özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaşı bizmi istedik kardeşim, empati yapsana , istediğim ülkeye gönderirim bütçeme göre. Şikayetin varsa git devletin kanunlarını şikayet et, bizi ikinci sınıf , itilen kakılan durumuna düşürmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı