II. İstanbul eğitim konferansı gerçekleştirildi!

Eğitim Politikalar Araştırma Merkezi tarafından bu sene ikincisi düzenlenen İstanbul Eğitim Konferansı 1 Ekim Cumartesi günü Mercure Hotel Altunizade’de gerçekleştirildi.

II. İstanbul eğitim konferansı gerçekleştirildi!
II. İstanbul eğitim konferansı gerçekleştirildi!
GİRİŞ 02.10.2022 13:15 GÜNCELLEME 02.10.2022 13:15

“Kitlesel Eğitimde Rota Arayışı” teması ile düzenlenen II. İstanbul Eğitim Konferansı, selamlama konuşmalarının ardından Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Sadri Şensoy’un gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Altunizade Mercure Hotel’de gerçekleşen programın ana konuşmacısı Leicester Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Saeeda Shah oldu.

Dünyada Kitlesel Eğitim Arayışları” ve “Türkiye’de Kitlesel Eğitim Arayışları” başlıklı iki oturumun gerçekleştiği programa çok sayıda davetli katıldı.

II. İstanbul Eğitim Konferansı’nda ilk olarak Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) Direktörü Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş'ın selamlama konuşmalarının ardından İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfi Sunar açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Selamlama ve açılış konuşmalarından sonra Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Sadri Şensoy konuşmalarını gerçekleştirdi. Şensoy, kitlesel eğitim ile ilgili, okullarda ücretsiz ders kitabı dağıtımının yanı sıra yardımcı kaynak kitap dağıtımının yapıldığına, okullaşma oranının arttırılması için çalışmaların yürütüldüğüne ve son olarak eğitim bütçesinde güncel geliştirmelerin yapıldığına değindi.

 

Leicester Üniversitesi’nde görev yapan Dr. Saeeda Shah ise eğitimin tarihi toplum ile bir bağlam içinde ele alınması gerektiğini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Aynı zamanda pandemi döneminin eğitimde dijitalleşme için oldukça önemli gelişmelere sebebiyet verdiğini dile getirdi.

Doç. Dr. Ömer Avcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen “Dünyada Kitlesel Eğitim Arayışları” üst başlıklı ilk oturumda konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Üstün Ergüder, katılımcı ve eşitlikçi bir yaklaşım benimseyerek eğitimde kalitenin artmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğine değindi. Akabinde D-8’den Ahmar İsmail ise “Sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı eğitime ve araştırmaya yatırım yapmadan gerçekleştiremeyiz.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Yusuf Alpaydın moderatörlüğünde gerçekleşen “Türkiye’de Kitlesel Arayışlar” üst başlıklı 2. oturumda ise Ömer Özkan, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Akif Pamuk ve YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Türkan konuşmalarını gerçekleştirdi. Ömer Özkan konuşmalarında “Alternatif arayışlar şu an Türkiye’de alttan gelen bir hareket ile ilerlemektedir. MEB ve politika yapıcıların da alternatif eğitim ile ilgili harekete geçmesi gerekmektedir” dedi. Hüseyin Türkan ise dijitalleşmeye ayak uydurmanın ve doğru oyunlaştırmanın gerekliliğini vurguladı. Dr. Akif Pamuk ise eğitimin bir sosyal inşa olduğunu ve öğrenmenin ise kültürel ortamda gerçekleştiğini, eğitimi bu minvalde ele almamız gerektiğini belirtti.

Katılımcıların yoğun ilgisi ile gerçekleşen II. İstanbul Eğitim Konferansı hediye takdiminin ardından son buldu.  

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor