Derece eksi 30'da köy yolları kapalı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 30 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Van7da 218 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum karla mücadele ediyor.

Derece eksi 30'da köy yolları kapalı
Derece eksi 30'da köy yolları kapalı
GİRİŞ 17.12.2012 11:01 GÜNCELLEME 17.12.2012 16:58

Sibirya soğukları Kars'ı olumsuz etkiliyor. Kars bölgenin en soğuk gecesini yaşadı. Kentte gece hava sıcaklığı termometrelerde sıfırın altında eksi 30'u gösterdi.

Soğukların etkili olduğu Kars'ta sabah erken saatlerde caddelere çıkan vatandaşlar soğuktan korunmak için börekçinin yaktığı ateşin başında ısınarak yoluna devam etti. Hareket halindeki araçların donması ise soğuğun şiddetini gözler önüne serdi.

Sabah 06.45'de termometrelerin eksi 24'ü gösterdiği Kars'ta hayat adeta durma noktasına geldi. Soğuktan en çok etkilenenlerin başında ise erken saatlerde okula gitmek zorunda kalan öğrenciler oldu. Soğuktan koşar adımlarla okullara giden öğrencilere aileleri de eşlik etti. Araçların termometresinde eksi 29'u gören Kars'ta soğuk havanın devam edeceği belirtildi.

Kars'ta soğuktan dolayı birçok evde sular dondu. Hareket halindeki otomobillerin donduğu kentte soğuktan adeta yaprak kıpırdamadı.

- VAN'DA 218 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI, ŞEHİRLERARASI YOLLARDAKİ ULAŞIMDA SIKINTILAR YAŞANIYOR

Van'da, 3 günden bu yana devam eden kar yağışı 218 köy yolunun kapanmasına neden olurken, yüksek kesimlerde ise trafiği olumsuz yönde etkiliyor.

Van'da birkaç gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından etkili olan tipi çok sayıda köy yolunun kapanmasına neden oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Van merkez 60, Bahçesaray 14, Gürpınar 40, Muradiye 25, Özalp 20, Saray 23, Erciş 10, Gevaş 6, Çaldıran 5 çatak 7 ve Başkale 1 olmak üzere toplam 218 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirdi. Yetkililer, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ve köy yollarının en kısa süre içerisinde yeniden ulaşıma açılacağını kaydetti.

Zaman zaman tipi halinde etkili olan kar yağışı, özellikle Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde sisle birlikte trafik olumsuz yönde etkileniyor. Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergah ile Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Van Belediyesi Fen İşleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde şehir merkezindeki araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kar temizleme çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, gün boyu ve önümüzdeki 2 gün boyunda belli aralıklarla kar yağışı beklediklerini belirttiler. Yetkililer, kar kalınlığı şehir merkezinde 20 santimetreye ulaştığını, hava sıcaklığını en yüksek eksi 0, en düşük eksi 7 derece olduğunu ifade ettiler

ERZURUM'DA KAR SEFERBERLİĞİ, 40 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

 Erzurum'da etkili olan kar yağışı köy yollarının ulaşıma kapanmasına neden oldu. Yağan karın ardından ulaşıma kapanan Olytu İlçesine bağlı 40 köy yolu Oltu Özel İdare ekipleri tarafından iki gün süren çalışma sonunda yeniden ulaşıma açıldı.

Özel İdare Oltu şube şefliği iki ekiple yoğun bir mesai harcayarak iki günde 40 köy yolunu ulaşıma açmayı başardı. Yapılan çalışma ile Oltu'ya bağlı kapalı köy yolu kalmadı.

Köy yollarının özel idare ekipleri tarafından hemen açılmasına sevinen köylü vatandaşlar özel idare ekiplerine teşekkür ettiler.

Özel idare şefi Mükail Özbey; bütün köy yollarını ulaşıma açtıklarını belirterek kapalı köy yolu kalmadığını söyledi. Ekiplerin büyük bir özveriyle görev yaptığını kaydeden Özbey, kış sezonu boyunca hiç bir köy yolunu uzun süreli ulaşıma kapatmamak için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi.

BOLU DAĞI'NDA GÖRÜŞ MESAFESİ 20 METREYE KADAR DÜŞTÜ

Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından Bolu Dağı'nda sabaha saatlerinde başlayan yağmur yağışı ve sis nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin 20 metreye kadar düştüğü Bolu Dağı'nda yağmur yağışının da başlamasıyla sürücüler trafikte zor anlar yaşıyor. Özellikle Karanlıkdere mevkinde etkili olan yağmur yağışı be sis nedeniyle polis ekipleri güzergahı kullanana sürücüleri megafonlarla uyarıyorlar. Zaman zaman yağmurun kar yağışına dönüştüğü TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde sisin gün boyu devam edeceği belirtildi.

 YOZGAT'TA KAR YAĞIŞI

Yozgat sabaha beyaz örtü ile uyandı.

Yozgat'ta gece başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Sabah erken saatlerde işe gitmek için araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar yokuşlarda zorluk çekerken, yolda duramayan araç da kayarak kaldırımda duran başka bir araca çarptı. Kar, büyükler için işkence olurken çocuklar için ise neşe kaynağı oldu. Okulda teneffüse çıkan çocuklar kartopu oynayarak eğlendi.

 BEYTÜŞŞEBAPLI ÇOCUKLARIN KAR KEYFİ

ŞIRNAK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde sürekli duyulan silah sesleri kış mevsimi ile birlikte dururken, çocuklar ilçede etkili olan karın keyfini çıkarmaya başladı.

Silah seslerinden olumsuz etkilendiklerini belirten çocuklar, bunun yerine sürekli kar yağmasını istedi. Kato Dağı eteklerinde bulunan Beytüşşebap ilçesinde kış mevsimin gelmesiyle çatışmalar durma noktasına geldi. Lapa lapa yağan karı fırsat bilen çocuklar okul çıkışlarında kaymanın keyfini çıkardı. Yaz aylarında havanın kararmasıyla çıkan çatışmalardan korkup evlerine kapanan çocuklar, kış mevsiminde etkili olan kar yağışı ile birlikte akşamları rahatlıkla ilçe merkezinde oynadıklarını söyledi. Silah seslerinden dolayı psikolojilerinin de bozulduğunu kaydeden çocuklar, bu sesleri duymak istemediklerini dile getirdi.

İlçede kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, buna rağmen sokaklarda oynayan çocukların durumlarından memnun olduğu gözlendi. Çocuklar, yaptıkları kızak ve naylonlarla kaymanın tadını çıkarıp gönüllerince eğleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi
Umman'da gizli "orta doğu" toplantısı