Toledo tarihi kentin aynısı Sur'da inşa edilecek

İspanya'nın Toledo'su ilham oldu, Diyarbakır Sur ilçesi Toledo gibi tarihi kent haline getirilecek.

Toledo tarihi kentin aynısı Sur'da inşa edilecek
Toledo tarihi kentin aynısı Sur'da inşa edilecek
GİRİŞ 02.02.2016 11:37 GÜNCELLEME 02.02.2016 12:01

Diyarbakır'ın tarihi ilçelerinden olan Sur ilçesi tam hayalet ilçe oldu. Türk askerlerinin teröristleri temizlemek için yaptığı operasyonda Sur ilçesi teröristler yüzünden oldukça zayiata uğradı. Bu durum Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gözünden kaçmadı. Operasyon sonra Diyarbakır'ın Sur ilçesi tekrardan canlanıp tarihi dokusu ile tekrardan turizmin hedeflerinden biri olacak. Talimat Davutoğlu tarafından verildi. Sur ilçesi eskisinden daha iyi durumda olması için İspanya'nın Toledo kenti baz aldı. Toledo şehri İspanya'da en çok ziyaret edilen şehirlerden biri.

TOLEDO ŞEHRİN ÖZELLİĞİ

Toledo İspanya'nın özerk bölgelerinde yer alıyor. İspanya'nın tam ortasında bulunuyor. Toleto kenti Romalılara kadar uzanıyor. Müslümanlar İspanya'yı feth ettikten sonra Toleto şehrinin ismi değişiyor ve Tuleytula oluyor.

Toledo İspanya'nın göz bebeklerinden biri. İspanya'ya gelen turistler Barcelona, Madrid gibi şehirlerden sonra en fazla ziyaret eden kenttir Toledo.

Toledo'yu edebiyat dünyasında namlı bir kent olmasını sağlayan da Don Kişot'un yazarı olan Cervantes'in Toledo'da yaşamasıdır. Don Kişot romanını Toledo'da yazması edebiyat dünyasında önemli bir yere taşımasını sebep olmuştur.

Toledo'nun en büyük özelliklerinden biri ise çok dar yolları. Bu yollar Toledo'yu namlı bir şehir yapıyor. Ve Toledo'nun 40 eseri UNESCO tarafından korunuyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur'un Toledo gibi tarihi bir kent olacağı sözünü verdi. Bu söz Turizm şirketlerini oldukça sevindirdi. Zira Sur ilçesinin Toledo kentine benzemesi Güneydoğu alanında turizmin patlaması demek.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..