TİKA'dan engelli çocuklara dev destek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) engelli çocukların eğitim gördüğü merkeze tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan engelli çocuklara dev destek!
TİKA'dan engelli çocuklara dev destek!
GİRİŞ 07.05.2017 16:15 GÜNCELLEME 07.05.2017 16:15

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti başkenti Batum ve çevresinde 1.200 civarında engelli bulunuyor. Gürcistan Acara Ö.C. Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığının talebi doğrultusunda TİKA tarafından Mahincauri Çocuk Yurdu Binasının tadilatı yapılarak fiziki şartların iyileştirilmesi sağlandı. 2013 yılına kadar Mahincauri’de sadece Yeni Doğan Evi olarak hizmet veren bina, çeşitli sosyal programların gerçekleştirilmesi ve engelliler merkezi olarak kurulması için Acara hükümetince TANA Sağlık Derneğine devredildi.

Bina, TANA Sağlık Derneğinin idaresinde engelliler rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vermeye başladıktan sonra TİKA tarafından tadilattan geçirilerek rehabilitasyon sürecinde engelli çocukların kullanacağı mobilya, müzik ve spor aletleri sağlandı.

Engelli çocuklara verilen eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri ile ileride engelli çocukların istihdamlarının sağlanarak topluma entegre olmalarına ve üretken hale getirilmeleri için gerekli çalışmaların kesintisiz olarak devam ettirilmesi hedefleniyor.  

Batum Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde hâlihazırda 46 engelli çocuğun kamu okullarında özel eğitim alabilmeleri için eğitiminin yanı sıra, 9 kimsesiz anne ve 11 çocuğa barınma imkanı da sağlandı. 2014 yılı itibarıyla tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başlayan merkez, 100 çocuğa hizmet vermeyi amaçlamakta. 

2016 yılında “Tüm çocuklar eşittir, engelli çocukların da oyun oynama hakkı vardır” felsefesiyle hareket edilerek engelli çocuklar için “Engelsiz Oyun Parkı Projesi ve engelli çocukların yaralanabileceği, fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için bir bilgisayar odası ve akıllı tahta kurulumu yapılarak bu çocukların engelleri nedeni ile kısıtlanmadan toplumsallaşmalarına katkı sağlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!