Hasan Aycın'ın eserleri sergileniyor

Usta çizer Hasan Aycın'ın sanat hayatının 41. yılı dolayısıyla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde "Çizginin Ötesinde" isimli karikatür sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hasan Aycın'ın eserleri sergileniyor
Hasan Aycın'ın eserleri sergileniyor
GİRİŞ 22.11.2019 19:10 GÜNCELLEME 22.11.2019 19:10

Türk çizgisinin usta isimlerinden Hasan Aycın'ın sanat hayatının 41. yılı çeşitli sanat etkinlikleriyle kutlanıyor. "Çizginin Ötesinde" isimli karikatür sergisi de bu kapsamda Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Usta çizerin 41 yıllık sanat hayatını gözler önüne seren sergi, sanatçının tarzı, tavrı, eğildiği konular ve hassasiyetlerine dair mesajlar veriyor. Sergide yer alan eserlerin detaylarında ise büyük ustanın kendi yaşamından izler bulmak mümkün. 27 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergide ustanın 18 çizgisi yer alıyor.

Açılışın ardından moderatörlüğünü Cemal Şakar'ın üstlendiği, Ali Emre, Murat Pay ve Güray Süngü'nün Hasan Aycın'ın sanatı ve eserlerini irdelediği "Sanatının 41. Yılında Hasan Aycın" paneli de gerçekleştirildi.

Çizgilerinin karikatür olup olmadığı hep tartışılır

Yeni Şafak'tan Fatma Çelik'in haberine göre; Hasan Aycın’ın eserlerinin çizgi olup olmadığı hususunda tartışmalar olduğunu hatırlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Buradaki karikatürler çok kendisine özgü, çok örneği olmayan bir iş. Hasan Aycın 41 yıldır çiziyor. Kendisine sağlık, afiyet diliyoruz. Biz biliyoruz Hasan ağabey bu tür etkinliklere katılmıyor ama biz onun ruhaniyetinin burada olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çizgiyi aşan bir sanatçı

Serginin küratörlüğünü üstlenen Lütfi Şen, Hasan Aycın’ın namütenahi bir sanatçı olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu: “Aycın’ın eşi benzeri dünyada pek yok. Bu sergiye Çizginin Ötesi derken çok haklı olduğumu düşünüyorum. Çünkü çizgiyle yaratırken çizgiyi aşan bir sanatçı.

Hasan Aycın, çok eser verdi 41 yılda. 16 karikatür albümden bahsediyoruz. Yaklaşık bin 600 tane eserden bahsediyoruz. Bu sergi çok özel bir sergi. Tamamen benim küratöryel olarak görmek istediğim detaylar üzerinden kurgulandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi