Bahçelievler'de bina çöktü!

Gelen son dakika haberine göre, İstanbul Bahçelievler'de bir bina çöktü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor...Binanın risk nedeniyle daha önce boşaltıldığı öğrenilirken, olayda ölü ya da yaralının olup olmadığı henüz bilinmiyor...

GİRİŞ 14.02.2020 15:44 GÜNCELLEME 15.02.2020 09:44
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Gelen son dakika haberine göre İstanbul Bahçelievler Narlı Sokak'ta 5 katlı bir bina bilinmeyen nedenle çöktü. Valilik'ten yapılan açıklamada binanın 1 ay önce kentsel dönüşüm için boşaltıldığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirilirken enkaz altında kalan olup olmadığı ise henüz bilinmiyor...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçelievler'de daha önce boşaltılan binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bahçelievler'de 7 katlı bina çökmesi sonrası İstanbul Valisi Ali Yerlikaya canlı açıklamalarda bulunuyor. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada enkaz altında kimsenin bulunmadığını söyledi. Yerlikaya, "Bina yarın belediye tarafından yıkılacaktı." açıklamasında bulundu.

Yerlikaya'nın açıklamalarının satır başları:

Bina yarın belediye tarafından yıkılacaktı. Binada oturanları aradık, hiçbiri bu binada değil. Enkaz altında kimseye rastlanmadı.Bu bina yıkılma esnasında bir vatandaşımız enkazın altında bir kişinin kaldığını gördüğünü söyledi. Bakiye kalan enkazı arkadaşlarımız yine AFAD, itfaiyenin gözetiminde çekecekler. 

Tespit etmiş olduğumuz ağır hasarlı binalarımız fazla değil. Bunların süratle içinde bulunan vatandaşlarımız bir an önce çıkmalı.

Bakırköy cumhuriyet başsavcılığımız açıklama yaptı ve araştırdığını söyledi. 

YANDAKİ BİNA DA ZARAR GÖRDÜ

Çökme sırasında sokaktaki bazı araçlarda maddi hasarlar oluştu. Bina çökerken yanındaki binaya da zarar verdiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. 



ENKAZ ALTINDA KALAN VAR MI ARAŞTIRILIYOR

Mahalle halkı ise itfaiye ekiplerine bina çöktüğü anda yoldan geçenlerin olduğu bilgisini verdi. Ekipler enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor.



SON İSTANBUL DEPREMİNDE HASAR GÖRMÜŞ

 

 

Binanın boşlatılma nedeninin ise 5,8 büyüklüğündeki son depremde zarar görmesi olduğu öğrenildi.  

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür.Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır.Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir."

MUHTAR CANLI YAYINA BAĞLANDI

Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut, NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak olayla ilgili bilgi verdi:

"Kentsel dönüşüm yapılmak üzere 1 ay önce boşaltılmıştı. Yıkılan bina sokağa doğru yıkıldı. Binada herhangi biri yaşamıyordu. Yıkım ekipleri yıkıp yenisine başlayacaklardı. 4 katlı 7 haneli bir binaydı. Binaya boş kağıdı vermiştik. Her iki yanındaki bina ise yeni binalar."



BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA


İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı boş bina çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Emek Caddesi Narlı Sokak'taki binanın kentsel dönüşüm amacıyla 1 ay önce boşaltıldığı öğrenildi.

"ENKAZ ALTINDA BİR KİŞİ VAR" İDDİASI

Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda, enkaz altında kağıt toplayan veya hurda toplayan birinin olma ihtimaline karşı çalışma başlatıldı. Çalışmalar hassas burunlu köpekler eşliğinde sürdürülüyor.Yıkılan binanın etrafındaki binalar önlem amacıyla boşaltıldı. Enkaz bölgesine çıkan sokaklar da polis ekiplerince kapatıldı.Bina çökerken yanındaki binaya ve sokaktaki otomobillere de zarar verdi.1991 yılında yapıldığı belirtilen binanın 2.5 katının kaçak olduğu bildirildi.

"BİNANIN KOLON DEMİRLERİ SATILMAK ÜZERE SÖKÜLMÜŞ"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır olayda şu ana kadar bir can kaybı olmadığını söyledi. 1 ay önce boşaltılan binanın yıkımının yarın planlandığını söyleyen Bahadır, "Çökmenin nedeni boşaltılan binadaki kolon demirlerinin satılmak üzere alınması" dedi.

Binanın mühürlü olduğunu belirten Bahadır, "Alt kata boş olduğu için kağıt toplayıcısı ve hurducıların girdiği söyleniyor. Bazı görgü tanıkları çıktığını söylüyor. Çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

ALT KATTA BİRKAÇ HURDACI VAR' İDDİASI

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, CNN TÜRK canlı yayınına şu açıklamalarda bulundu:

"Mekruh bir bina. Oturan kimse yok. Kullanılmadığı için, alt katında birkaç hurdacı girdiği söyleniyor. İkamet olarak değil. Gören arkadaşlardan birisi çıktı, biri kaldı diyor. AFAD burada, biz buradayız, itfaiye burada. Çalışıyoruz. Hurdacı var mı diye bakıyoruz. Kağıt toplayan bir hurdacı girmiş. Var mı yok mu diye ona bakıyor arkadaşlarımız. Yıkılan bina yandaki binanın yan duvarına biraz hasar vermiş. Orada hiçbir yaralı yok. Dinleme cihazlarını getirdi AFAD, köpeklerini de getirdiler."

GÖÇÜK ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU



Çökme sırasında kızını okula bırakmak için aracına binen Elif Cengiz, yaşadıklarını anlattı. Cengiz, "Annemlerin binasının önünde aracımı park etmiştim. Kızımı okula bırakmak için araca bindim Tam hareket ettirdim. Binanın yıkıldığını gördüm. Her taraf toz bulutu oldu. Arabayı geri hareket ettirdim yoksa benim de üzerime düşüyordu. Toz bulutu kalktıktan sonra annemlerin binasının üzerine çöktüğünü gördüm. Bina depremden dolayı boşaltılmıştı. Ama hiçbir şeklide ne belediye ne müteahhit hiçbir önlem alınmadı. Bina yanlamasına annemlerin binasının üstüne çöktü. Bu sırada da annem mutfakta yemek yapıyor. Yattığı odaya gidiyor sonra. Televizyonu kapatayım derken üzerine yıkılıyor duvar. Şu anda hastanede annem. Durumu iyi." diye konuştu.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER







YORUMLAR 24
  • Bennn 4 yıl önce Şikayet Et
    Fatihte bir tanıdığın oturduğu binanın kolonu enine çatlak fakat kimse umursamıyor.Şikayet etsem boşaltırlar binayı lakin ispiyoncu olmak istemiyorum
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Antrikot ekrem her şey güzel olacak diyordu.
    Cevapla
  • Yerelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Nedenini ben biliyorum. ÇÜRÜK yapılmıştı ve ÇÖKTÜ. Suçlu da depremdir!!! Suçlunun tutuklanarak içeri atılmasını istiyorum. Bu suçlu elini kolunu sallayıp gezdiği sürece (Allah korusun) başımıza daha çok çökmeler gelir.
    Cevapla
  • Yerelli 4 yıl önce Şikayet Et
    "...bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür..." Nedenini ben biliyorum. ÇÜRÜK yapılmıştı ve ÇÖKTÜ. Suçlu da depremdir!!! Suçlunun tutuklanarak içeri atılmasını istiyorum. Bu suçlu elini kolunu sallayıp gezdiği sürece (Allah korusun) başımıza daha çok çökmeler gelir.
    Cevapla
  • Fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Mekruh bina değil metruk bina:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor