400 Suriyeli doktor göreve hazır!

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Dr. Mehdi Davut, Suriyeli hekimlerin Türkiye’nin koronavirüs mücadelesine katkı sağlamak istediğini söyledi: Gönüllü çalışmak isteyen 400 Suriyeli sağlık personeli var. Bunların katkıları, bu süreçte özellikle göçmenlere hizmet ederek olabilir.

400 Suriyeli doktor göreve hazır!
400 Suriyeli doktor göreve hazır!
GİRİŞ 17.04.2020 06:50 GÜNCELLEME 17.04.2020 06:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suriyeli hekimlerin Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesine katkı sağlamak istiyor. Suriye Dernekler Platformu Başkanı Dr. Mehdi Davut, Suriye’deki iç savaş nedeniyle çok sayıda Suriyeli hekimin Türkiye’ye gelerek hayatına devam ettiğini aktardı. Davut, hekimlerden bazılarının Türkiye’de bulunan Göçmen Sağlığı Merkezlerinde istihdam edildiğini dile getirdi.

 

 

ATANMAYI BEKLİYORLAR

Mehdi Davut, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’deki Aile Sağlığı Merkezleri ne ise Göçmen Sağlığı Merkezleri de göçmenler için o nitelikte. Şu an devletin Göçmen Sağlığı Merkezlerinde görevlendirdiği 650 Suriyeli hekim çalışıyor. Ama Suriyeli doktorların tamamı çalışır durumda değil. Bir kısmı atanmayı bekliyor. Onun dışında bazı akademisyenler de var görev alamayan. Onlar da görev almayı bekliyorlar. Bunların dışında da çok sayıda çalışamayan eczacı, diş hekimi, hemşire ve ebe bulunuyor.”

 

 

GÖÇMENLERE HİZMET EDEBİLİR

Şu anda Türkiye’nin Kovid-19 ile mücadelesinde gönüllü olarak çalışmak isteyen 400 Suriyeli sağlık personeli bulunduğunu belirten Davut, “Bunların katkıları bu süreçte özellikle göçmenlere hizmet ederek olabilir. Bu doktorlar mücadeleye kaldıklarında ortak dili Arapça olan göçmenlere hizmet sunabilirler” dedi. Davut, “Çünkü koronavirüs ile mücadele sadece medikal bir savaş değil, aynı zamanda da psikolojik bir savaştır. İnsanların çoğu sürekli tedirginlik yaşamakta bu süreçte. Suriyeli hekimler Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesine katkı sağlamak istiyor” diye konuştu.

YORUMLAR 14
  • Timurray 4 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir,Niye olmasın.Göçmenlere bakan sağlık personeli oluşturulabilir.Ha birde bizim suriyedeki barış gücünün buunduğu bölgelerde çok haklı!
    Cevapla
  • Sınır 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.çok güzel düşünüyor.
    Cevapla
  • Umit 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    ben sahsen intérim cunku universite ortamini gormus biri olarak genelleme yapilir mi bilemem Ama tip fakultesini okuyanlarin cogu sol goruslu kisilerdi.ve bu doktorlar aktif hayatta dindar ve sag goruslu gibi bildikleri hastalara cok asagolayici ve gereken ilgiyi gostermediklerini bir cok kez sahit oldum
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    atama bekleyen yuzbinlerce turk vatandasi olan sağlık personeli varken suriyeli personel almak vatandasa ihanet olur. eger calismak istiyorsa afrinde, cerablusda, el babda, idlib de gonullu olarak vatanlarinda calisabilir.
    Cevapla
  • Ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş senin sağlık bakanligin dan bir sürü doktor zoru görünce istifa etti 400 yakın sağlık memuru hadidnce ben sağlık calisaniyim yani doktor sa adam calisacaksa buyursun ne alaka ihanet bilmem ne sanki istihbarat içine niye aliyoz
    Cevapla
  • Murat Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok 1 milyon
    Cevapla
  • Kader 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlışlıkla beğendim hani nerde atanamayan doktor göstersene bütün dünyada yetersiz doktor vardır herkes öğretmen olduğu için hertaraf atanamayan öğretmen ama doktor yok
    Cevapla
  • Zahir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüz binlercesi hekim mi Abdullah amma uçtun
    Cevapla
  • Suleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok bilmis elindekac yetismis eleman var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!