Balon balığını yedi hayatını kaybetti

Antalya'da balon balığı yedikten sonra rahatsızlanan 67 yaşındaki Mehmet Berk hayatını kaybetti. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu balon balığındaki zehirli toksinlerin yaz aylarında en üst seviyeye ulaştığını ifade ederek balığın asla yenilmemesi gerektiğini söyledi.

Balon balığını yedi hayatını kaybetti
Balon balığını yedi hayatını kaybetti
GİRİŞ 27.07.2020 15:34 GÜNCELLEME 27.07.2020 15:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kumluca ilçesindeki tatil merkezi Adrasan'da yaşayan 67 yaşındaki Mehmet Berk, bir arkadaşının olta ile yakaladığı balon balığını yedikten sonra fenalaştı. Önce Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Berk, ardından Antalya'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

Berk, burada yapılan müdahaleye rağmen solunum yetmezliğine bağlı hayatını kaybetti.

 

 

KANSERİ YENİP ADRASAN'A YERLEŞMİŞTİ

Mehmet Berk'in oğlu Sedat Berk, babasının kanser hastalığını yendikten sonra daha stressiz bir ortamda yaşamak için Adrasan'a yerleştiğini söyledi.

 

 

Babasının, arkadaşının denizden balon balığı tuttuğunu anlatan Berk, "Babama, 'ben sürekli yiyorum, bir şey olmuyor' demiş. Babam da bunun üzerine balon balığını tüketmiş. Yedikten bir süre sonra fenalaştı. Babamın da kanser hastalığında gördüğü tedaviler nedeniyle bünyesi zayıflamıştı. Bütün organları zarar görmüş. 2 günlük yaşam savaşını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Berk, zehrin çok etkili olduğunu ifade ederek, insanların balon balığı tüketmemesi gerektiğini vurguladı.

BİR ANDA FELÇ EDEBİLİYOR

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ise balon balığındaki zehirli toksinlerin yaz aylarında en üst seviyeye ulaştığını ifade etti.

Bazı vatandaşların "Eti tavuğa benziyor. Çok lezzetli. Ben yiyorum. Bir şey olmuyor" gibi yanlış düşüncelerinin olduğunu anlatan Gökoğlu, "Özellikle karaciğeri çok zehirli. Bir anda insanı felç edebiliyor ve organların işlevini kaybetmesine neden oluyor. İnsanları sürekli uyarıyoruz. Kesinlikle yemesinler. Bu balığı denizden çıkartmak, satmak yasak. Çok dikkatli olmalılar." şeklinde konuştu.


 

YORUMLAR 9
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Balon balığını yemesine neden olan adam da suçlu "ben yiyorum bişey olmuyor" deyipte adamın yemesine ve ölmesine neden olmuş.
    Cevapla
  • ddddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Yiyenler dünyanın çeşitli yörelerinde, bunlar yemeyi bilmiyorlardır
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Pis bogazli yuh bee..yürü git sinir oldum beyaa..
    Cevapla
  • asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, Allah taksiratını affetsin demek bu kadar zor olmamalı bir müslüman için.
    Cevapla
  • Sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dayı denizdeki binlerce balığın içinden balon balığını nasıl buldun.
    Cevapla
  • Elektrofizyolog 3 yıl önce Şikayet Et
    Tetrodotoksin zehirlenmesi. Tetrodotoksinler sinir hücrelerimizdeki voltaja duyarlı sodyum kanallarını bloke ederek hücre içerisine sodyum girişini baskılar ve sinirsel uyarımı durdurur. Yani felç. Ayrıca kalp atışlarını da durdurur ve ölüme sebep olabilir. Yemeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!