ASAM'dan Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalara ilişkin bildiri

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin bildiri yayımladı. Bildiride, sorunun çözümüne dair önerilerin çıkış yolu anlatıldı.

ASAM'dan Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalara ilişkin bildiri
ASAM'dan Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalara ilişkin bildiri
GİRİŞ 29.09.2020 14:59 GÜNCELLEME 29.09.2020 15:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin bildiri yayımladı. Bildiride, sorunun çözümüne dair önerilerin çıkış yolu anlatıldı. Bildiri şöyle: 

 

 

1- Ermenistan BM'nin de ilan ettiği üzere işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çıkmalıdır.

2- Ermenistan saldırgan tutumuna son vermelidir.

 

 

3- Ermenistan'ın işgalci ve saldırgan siyasetini görmezlikten gelip verili durumun sürmesi gerektiğini savunmak hem BM kararlarının çiğnenmesi hem de kalıcı barışın sabote edilmesi anlamına gelmektedir.

4- Kalıcı barışın ön koşulu Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkartılmasını sağlamaktır. Başka türlüsü işgali ve saldırganlığı ödüllendirmek anlamına gelir ki bu durum asla kabul edilemez.

5- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin haklı davasında Azerbaycanlı Türk kardeşlerinin yanında olması her türlü takdirin üstündedir. Hükümetimizin Azerbaycan'ın her anlamda arkasında duran caydırıcı politikasını "İddialara göre Türkiye Azerbaycan'a silah ve savaşmak üzere cihatçı milisler gönderiyor!" söylemiyle algı operasyonuna tabi tutanları Türk milleti asla affetmeyecektir. Ermenistan'ın ağzıyla kendi ülkesinin hükümetine karşı algı oluşturmaya çalışanlar apaçık bir ihanet içinde olduklarını görüp tutum değişikliğine gitmezlerse Türk milletinin gönlünde ihanetçi olarak yaftalanacaklardır.

6- Ermenistan'ın işgalci ve saldırgan tutumunu kınayan TBMM bildirisine imza koymaktan kaçınan PKK terör örgütünün siyasi partisi HDP'nin bu ihanetçi tavrı Türk milleti tarafından not edilmiştir. HDP'li Garo Paylan'ın Azerbaycan ve Türkiye'yi hayasızca suçlayan ve Ermenistan'a açıkça arka çıkan sözleri asla kabul edilemez bir ihanetin belgesidir. Bağımsız yargiyi ve TBMM'yi bahsi geçen şahıs hakkında gereğini yapmaya çağırıyoruz.

7 - Bütün dünya bilsin ki Türk milleti olarak sonuna kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız. Bedeli ne olursa olsun hazırız. Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmediği sürece devletimizin atacağı her adımın koşulsuz arkasında olacağımızın bilinmesini isteriz.

Azerbaycan yüreğimizin öteki yarısıdır. Canımızdır, kanımızdır, yüreğimizdir, ruhumuzdur. Vatan anlayışımızın o coğrafyada ete-kemiğe bürünmüş halidir.

O yüzden “Tek millet, iki devlet" diyoruz.

Yalnız değilsin Azerbaycan! Arkanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var!

Arkanda koskoca Türk milleti var!

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Tuncer 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne azerbeycan ölümüne vatan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TSK'dan Babalar Günü'ne özel duygulandıran video
Erdoğan ile Özel telefonda bayramlaştı