CHP'lilerin engellemesine rağmen Albatros Parkı yeşil alan olarak kaldı!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi tarafından 20 katlı binaların yapılması amacıyla imara açılması istenen Albatros Parkı’nın imar değişiklik planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne getirildi. Büyükçekmece Belediyesi’nin aldığı karar; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde İBB AK Parti Grubu ve MHP Grubu tarafından kabul edilmedi. Yeşil alanın tamamı park olarak tescillendi.

GİRİŞ 15.10.2020 22:00 GÜNCELLEME 16.10.2020 09:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 20 katlı binaların yapılması amacıyla imara açılması istenen Albatros Parkı'nın imar değişiklik planı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Yeşil alanın tamamı park olarak tescillendi

 

 

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan ve sahile sınırı olan Albatros Parkı'nda turizm tesisi yapılması amacıyla 3 Mart'ta karar aldı.

TAMAMINI YEŞİL ALAN OLARAK TESCİLLEDİ

 

 

20 katlı binaların yükseltilmesi kararına ilişkin imar değişiklik talebini Avrasya Gösteri Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda gündeme getirildi. Mecliste görüşülen imar değişiklik talebi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmedi. Vatandaşın kullanımına kapatılan parkın ve alanın tamamını da yeşil alan olarak tescilledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında karara bağlanan karar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediyesi tarafından kabul edilememesi nedeniyle Ekim ayı 3'üncü oturumunda tekrar gündeme geldi.

İMARA AÇILMASI ÖNLENDİ

İBB Meclisi'ne iade edilen Albatros Parkı'nda 20 katlı binaların yükselmesi yeniden istendi.

Ranta açılmak istenen park ise Ekim ayındaki oturumda meclis karar sayısının çokluğu sağlanmasıyla ısrar karar olarak kabul edildi.

Bu kararla Albatros parkının imara açılması bir kez daha önlendi.

BAŞARAMADILAR: PARK OLARAK KALDI

Albatros Parkı, AK Parti'nin oyları ile imar planlarına 'park' olarak işlendi.

Konuya ilişkin açıklama, İBB Meclis Üyesi Eyüp Dursun'dan geldi. Dursun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Albatros Parkı olarak bilinen ve CHP’li Büyükçekmece Belediyesinin otel yapmak istediği yeşil alanı, AK Parti olarak imar planlarına 'park' olarak işledik.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün itiraz etti. Tekrar görüştük ve 'park' yaptık. Hayırlı olsun"

 

YORUMLAR 22
  • Öteki 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahiller KAMU malıdır. Sahillerden 500 mt ye kaday YAPILAŞMA olmamalı.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul için uzaklardan üzülüyorum. Milletimiz nasıl oldu da bu iş bilmezlere İstanbul yönetimini verdi. Keşke güzel şeyler olacak dedikleri gerçek olabilseydi, ama her şey geriye gidiyor. Ben İstanbul'a üzülüyorum.
    Cevapla
  • adil 3 yıl önce Şikayet Et
    hasan efendi albatrosu yiyip önümüzdeki seçimde kenara çekilmeyi düşünüyordu.
    Cevapla
  • celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi de bu yeşil düşmanı İ.oğlu ve CHP çevreciliğe soyunurlar.
    Cevapla
  • Kendine solcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani bizdik gerici ne olacak şimdi ama onlar duymazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!