Eylül bebek için umut dolu bekleyiş

“Gevşek bebek sendromu” olarak bilinen SMA hastalığıyla mücadele eden iki yaş altı onlarca çocuğun ailesi, yurt dışında uygulanan ve hastalığın gelişimini engelleyen gen tedavisine ulaşmak istiyor. Ama tedavinin maliyetinin 2.1 milyon euro olması, önlerindeki en büyük engel.

Eylül bebek için umut dolu bekleyiş
Eylül bebek için umut dolu bekleyiş
GİRİŞ 27.12.2020 08:20 GÜNCELLEME 27.12.2020 08:42
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Aileler çocuklarının seslerini duyurmak için her yola başvururken, açtıkları yardım hesaplarına destek çağrısında bulunuyorlar. O ailelerden biri de Öztürk ailesi. İstanbul Esenyurt’ta yaşayan Ebru ve Ozan Öztürk çiftinin 20 aylık bebekleri Eylül’e 2.5 aylıkken Spinal Musküler Atrofi (SMA Tip-1) tanısı konuldu. Küçük kız aylardır hastalıkla mücadele ediyor. Her geçen gün kasları eriyen Eylül’ün tedavisi için 2.1 milyon euro olan ilaca ihtiyacları olduğunu söyleyen anne Ebru Öztürk destek istedi.

"ZAMAN DARALDI"

 

 

Kızlarının hastalığının ilerlediğini söyleyen Ebru Öztürk, “Kızımın yaşaması için tek çaremiz yurt dışında uygulanan gen tedavisi. Ancak bu tedavinin de 2 yaşına kadar uygulanması gerekiyor. Kızım 20 aylık, 4 ay kaldı. Biz sadece paranın yüzde 30’unu toplayabildik. Kaybedecek vaktimiz yok. Dün de ilacın Türkiye’de uygulanabileceğini öğrendik. 4 kişilik bir aileyiz. Eylül’ün dışında bir bebeğim var. Hepimizin yurt dışına gitmesi çok zor. Onlarca aile kampanya başlattı, tek isteğimiz çocuklarımızın tedavi olması. Kampanyalar çok yavaş ilerliyor. Lütfen sesimizi duyun zaman daralıyor. İlaç, ‘yurt dışı ilaç listesi’ne alındı, umarız SGK da geri ödeme listesine alır ve tüm çocuklar yaşar” dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 13
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah İn verdiği türlü türlü hastalıklardan biri. İlacı bulunmuş bir hastalık. Neden devlet baba karşılamaz ki? Bana göre kampanyalar ile vs anne babaların dertlerine dert ekleniyor. Bahsi geçen rakamlar devlet için nedir ki? Devlet baba ise babalığını hemen göstermeli. Bize çok ama bir futbolcunun 3 4 aylık maaşı kadar birşey.
    Cevapla
  • ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz el atmali bu olaya
    Cevapla
  • Büyükdevlet 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet tümünü karşılamalı toplam kaç çocuğumuz devletimizin tüm çocukların tedavi giderlerini karşılamaya gücü yeter sadece millet vekilleri verse tr de tüm sma hastalarına yeter
    Cevapla
  • Velid 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Yardımcı olmak isteyende de Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ilaca kavuşur bütün çocuklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı