Akılalmaz dolandırıcılık: Cüzdanını düşüren adamı uyardı, hayatının şokunu yaşadı

İstanbul'da Birsen Kanat isimli yaşlı kadın önünde giden adam cüzdanını yere düşürünce onu uyardı. Bunun ardından Birsen Kanat, uyardığı adam ve onun arkadaşı tarafından duyanları şaşkına çeviren bir yöntemle dolandırıldı. Polis 2 şüpheliyi arama çalışması başlattı. Büyük şok yaşayan yaşlı kadın o anları bakın nasıl anlattı. İşte son dakika haberinden detaylar.

Akılalmaz dolandırıcılık: Cüzdanını düşüren adamı uyardı, hayatının şokunu yaşadı
Akılalmaz dolandırıcılık: Cüzdanını düşüren adamı uyardı, hayatının şokunu yaşadı
GİRİŞ 27.12.2020 13:03 GÜNCELLEME 27.12.2020 13:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde oturan Birsen Kanat, sokağa çıkma kısıtlama öncesi tek başına yaşadığı evinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yanına pazar arabasını alarak markete gitti. Marketten çıkan Kanat, önünde yürüyen bir kişinin cüzdanını düşürdüğünü görünce onu uyardı. Uyarılan kişi, cüzdanını aldıktan sonra birkaç adım ileride yerde bulduğu bir keseyi alarak, "Teyze ne kadar şanslı bir günündesin" diyerek, bunu kadının yanındaki pazar arabasının içerisine atarken, "Bu burada kalsın" dedi.

Birsen Kanat'ı yol kenarındaki otomobillerin arkasına götüren kişi, yaşlı kadın ile sohbet etmeye başladı. Birsen Kanat, daha sonra nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı:

"Konuştuğumuz sırada yanımıza biri geldi, 'Ben tefeciyim. İçinde altın bulunan keseyi düşürdüm. 'Bir adam koşarak buradan uzaklaştı mı, onu gördünüz mü?'' dedi.

Keseyi bulan adam, 'Görmedik' dedi. Adam inanmadı, benim pazar arabasının gözüne koyduğum cep telefonumu, içinde 10 TL kalan cüzdanımı fark ettirmeden aldı.

Tefeci olduğunu söyleyen kişi yanımdaki adama 'Düşürdüğüm kesede altınlarım da vardı' dedi. Yanımdaki adam, yüzüğünü çıkarıp gösterirken bana da 'Teyze sen de yüzüğünü göster' dedi. Bana ne olduysa çıkarıp iki elimdeki yüzüğümü ona verdim. Bunu alıp birkaç dakika içerisinde ikisi de hızla uzaklaştı. Eve döndüm. Arabadaki telefon ve cüzdanımın çalındığını evde anladım. İki altın yüzüğümü de alıp kaçtılar. Pazar arabasında içinde sahte altın ve sahte döviz bulunan keseyi buldum. Bunlar dolandırıcı. Allah'tan kolumdaki bilezikleri fark etmediler. Yoksa onlar da giderdi."

ŞÜPHELİLER ARANIYOR

Son dakika haberine göre Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadının teslim ettiği, kendisini dolandıranların pazar arabasına bıraktığı kırmızı kese içerisinde bulunan 'Geçersizdir' yazısı bulunan 100'lük 39 sahte ABD doları, yine sahte bir bilezik, 3 çeyrek altın ve bir yüzüğü incelenmek üzere el koydu. Polis, özellikle yaşlıları benzer yöntemle dolandıran bu iki kişinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    bankamatikten para çekerken de dikkatli olun, etrafta sizi gözetleyen birileri olabilir. sosyal mesafe önemli ama pazara komşunuzla filan gidin. maskeden dolayı beynimize zaten az oksijen gidiyor, sersem tavuklar gibi geziyoruz. çakallar da bunu fırsat olarak görüyor
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    cehalet almış gidiyor
    Cevapla
  • vatan27 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizi ıslah etsin İt....itler Siz insan olamazsınız
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupa medeni kanunu böyle,Allahın kanunu işlemezse arsızda, hırsızda, katilde hiç bitmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!