Araçlarını birbirine çarptıran iki sürücü gözaltında

Şile yolunda araçlarını birbirlerine çarptırarak ilerleyen iki sürücü gözaltına alındı.

GİRİŞ 28.03.2021 11:35 GÜNCELLEME 28.03.2021 11:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yol verme tartışmasının ardından araçlarını birbirlerine çarptırarak ilerleyerek trafik güvenliğini tehlikeye soktukları gerekçesiyle gözaltına alınan iki sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal suçlarından 7 bin 728 lira para cezası uygulandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şile yolunda 21 Mart'ta trafikte yol verme tartışmasına giren iki sürücünün, araçlarını birbirine çarptırarak ilerlemeleri, iki şeritli yolu paylaşamamaları ve yağmura rağmen hızlarını kesmeden seyretmelerine ilişkin anların başka bir sürücü tarafından görüntülenmesi üzerine harekete geçti.

Güzergahlardaki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, iki aracın plakalarını belirleyerek sürücülerin kimlik bilgilerine ulaştı.

ŞAKALAŞIYORLARMIŞ

Bunun üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler Ş.Ş. ve N.Y, ifadelerinde, yakın arkadaş olduklarını belirterek, birbirlerine şaka yapmak için olay günü bu şekilde araç kullandıklarını öne sürdü.

Araç sürücüleri Ş.Ş ve N.Y.'ye, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereği ceza yazılırken, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden de idari para cezası olmak üzere toplam 7 bin 728 lira para cezası uygulandı.

Bu kişiler hakkında ayrıca cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan soruşturma başlatıldığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • GÖRELE 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence ehliyetlerine el konulup trafikten men edilmeli en az 2 sene
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletin hayatını tehlikeye sokmak 7 bin tl olunca bunlara hiç birşey olmaz yine yaparlar nasıl olsa adelet paraylan.arabayı zevkine çarptıllarından belli zengine adeletmi söker.amma bunun gibi insanlara cezalar paraylan değilde hapislen osaydı ozaman birdaha asla böyle delilik yapmazlardı
    Cevapla
  • teknisyen 3 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyetleri alsana arkadaşım
    Cevapla
  • corumlu19 3 yıl önce Şikayet Et
    trafik kanunlarıda şaka olarak ömür boyu ehliyetlerine el koysa hakim böyle bir karar verse ne kadar güzel olurdu..
    Cevapla
  • Yildiz muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyetleri omur boyu ellerinden Alin Ali cinayet tesebbusten yargilanmalilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi