İsrail, Polonya'nın Tel Aviv Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı!

Polonya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Mark Mirowski, Yahudilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında el konulan mallarının iadesini zorlaştıran bir yasa tasarısının Polonya parlamentosunda onaylanması nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

İsrail, Polonya'nın Tel Aviv Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı!
İsrail, Polonya'nın Tel Aviv Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı!
GİRİŞ 27.06.2021 20:07 GÜNCELLEME 27.06.2021 20:07
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İsrail'deki Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Politikalar Şubesi Başkanı Alon Bar, Polonya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Mirowski'ye "İsrail'in geçen hafta Polonya parlamentosunda onaylanan yasa tasarısı nedeniyle derin hayal kırıklığı yaşadığını" iletti. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı ayrıca, söz konusu yasa tasarısının Nazilerin elinden kurtulan kişiler ile onların torunlarının Polonya'daki mülklerinin iade edilmesi yönündeki taleplerini yüzde 90 olumsuz etkileyeceğini belirtti. 

Haberde, bu yasa tasarısıyla son 30 yıldır sonuçlanmayan iade taleplerinin iptal edileceği ya da durdurulacağı ifade edildi. 

Polonya parlamentosunun ilk kanadı, 24 Haziran'da İkinci Dünya Savaşı (1939-1945) sırasında Naziler tarafından mülklerine el konulan Yahudilere ve onların torunlarına tazminat ödenmesini zorlaştıran bir yasa tasarısını onaylamıştı. 

Tasarının yasalaşması ve yürürlüğe girmesi için parlamentonun üst kanadı Senato'da da onaylanması gerekiyor.

YORUMLAR 22
  • Halim aktaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail önce haksız kazançla Filistin topraklarından defolup gitsin İsrail terörist bir devlettir polonya Türkiyeyle iş birliğiyle yani Türkiye'den insansız hava aracı aldığı için zoruna gidiyor Polonya'da aynen arkadaşın yorumunda belirttiği gibi önce sen Filistin topraklarından defolup gitsonra gel benimle bu hususta konuş büyük elçininde böyle bir cevabı yakıştırması lazım kahrolsun İsrail var olsun İslam birliği
    Cevapla
  • leşker 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler önce el koydukları, işgal ettikleri Filistin topraklarını ve mülklerini iade etsin sonra talepte bulunsun desin Polonya büyükelçisi
    Cevapla
  • Poyrazim59 2 yıl önce Şikayet Et
    Polonya Türkiyeden Bayraktar TB2 ihalari alınca..artık İsraile muhtaci yok.. ve dik duruslarini tebrik etmek lazım.. Yahudi kesmine bedavadan pabuç yok.. istedikleri gibi dünyanın her yerinde at koşturumacaklar..Tebrikler Polonya
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi yapmis maden øyle ise filistinlileri mallarin topraklari geri ver ilk kendin o adimi at bunca yil verdigin zarar onu da øde
    Cevapla
  • Vatandaş adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinlilerin mülklerine zalimce el köy sonra başka ülkelerde de hak iddia et. Ne cüret. Bu paranın gücü. Yere batsın zulüm de zalim de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi