Eski konsolos eşine hapis cezası

İstanbul Bebek'te 2013 yılında karıştığı trafik kazasıyla ilgili davada 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan eski İsviçre İstanbul Konsolosu'nun eşi Andrea Walz Köppel, 6 yıl sonra yeniden yargılandı.

Eski konsolos eşine hapis cezası
Eski konsolos eşine hapis cezası
GİRİŞ 22.10.2021 17:51 GÜNCELLEME 22.10.2021 17:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Alkollü olarak kullandığı cipiyle bir motosiklete çarpmış, üzerindeki iki kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Eski İsviçre Konsolosu'nun eşinin cezası onandı.

İsviçre eski İstanbul Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Walz Jöppel, 5 Şubat 2013'te Bebek'te cip kullanırken motosikletle seyir halinde olan Doğan Durmuş İnal ve eşi Filiz İnal'a çarptı. Kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Filiz İnal'ın hayati tehlike geçirecek ve uzuvlarından birinin fonksiyonunu kaybedecek şeklide yaralandığı, sanık Köppel'in ise olay sırasında alkollü olduğu belirtildi.

Davayı 2015 yılında karara bağlayan İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanık Köppel'i "bilinçli taksirle yaralamaya neden olma" suçundan 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Yerel mahkemenin kararını 2020 yılında inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, suçun uzlaşmaya tabi olduğunu belirterek dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. Yargıtay'ın bozma ilamının ardından taraflar uzlaşamayınca, sanık Köppel'in yargılanmasına yeniden başlandı.

Davanın görüldüğü İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi, yerel mahkemenin 6 yıl önce verdiği kararı tekrarlayarak sanık Andrea Walz Köppel'i "bilinçli taksirle yaralamaya neden olmak" suçundan 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme sanığın kazadan sonra olay yerinden kaçması, yargılama sürecinde dosyaya yansıyan pişmanlığının görülmemesi ve kusurunun oranı gibi hususları dikkate alarak cezanın adli para cezasına çevrilmesine yer olmadığına karar verdi.

 

YORUMLAR 6
  • cola boykott 2 yıl önce Şikayet Et
    tutuklayin ozaman
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanık nerde?kaçtı.Bir daha Türkiyryr gelir mi?Cezaya bak.Madem suçlu neden tutuklu yargılaması devam etmedi?Çünkü,Kaçmasına fırsat verildi.
    Cevapla
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk devleti ve adalet böyle bir şey işte !..
    Cevapla
  • Türk ATALETİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne demezsin.... 6 yıl sonra ve sanığın Türkiye'den kaçması sağlandıktan sonra tedelli etmiş Türk Adaleti (!)...
    Cevapla
  • izmir♡van 2 yıl önce Şikayet Et
    2013.........2021/22 bence o şimdi emekliliğinin tadını çıkarıyordur. yargımız biraz geç karara bağlamış.. aracı alkollü olarak kullanması suçu sabit hale getiriyor zaten. ne diye şimdiye kadar beklediniz e mubarek insan..
    Cevapla
  • Karar 2 yıl önce Şikayet Et
    Erken karara bağlasalardı sanki getirip hapse mi atabilecek tik ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber