Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Pinto hayatını kaybetti

Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto 85 yaşında vefat etti.

Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Pinto hayatını kaybetti
Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Pinto hayatını kaybetti
GİRİŞ 13.01.2022 21:15 GÜNCELLEME 13.01.2022 21:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bensiyon Pinto'nun vefat haberi Türkiye Hahambaşılığı Vakfı'nın sosyal medya hesabından duyuruldu.

Vakfın paylaşımında, "Türkiye'mize ve toplumumuza uzun yıllar özveri, sevgi, inanç ve tüm benliğiyle hizmet etmiş, TYT başkanımız, Onursal başkanımız, hepimizin hocası, vefa timsali, örnek insan Bensiyon Pinto'muzu kaybettik. Ailesine, dostlarına ve Türkiye'mize baş sağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Bensiyon Pinto

Pinto, 1976'da Türk Yahudi Toplumu'nun merkezi olan Türkiye Hahambaşılığında, maliye bölümünün başına geçti. 1979'da Hahambaşılık Müşavirlerinin Başkan vekilliğini yapan Pinto, 1989'dan 2003'e kadar muhtelif zamanlarda, toplam 10 yıl Türk Yahudi Toplumu Başkanlığı görevinde bulundu.

Yaşamının en önemli bölümlerini, "Anlatmasam Olmazdı-Geniş Toplumda Yahudi Olmak" başlığı altında derleyerek 2008'de yayınlayan Pinto'nun bu eseri, Almanca ve İngilizceye çevrildi.

Türk Yahudi Toplumu'nun ilk ve tek Onursal Başkanı olan Bensiyon Pinto, Ester Eti Pinto ile evliydi. Pinto, 2 erkek çocuk ve 4 torun sahibiydi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto'nun vefatı dolayısıyla oğlu Benjamin Pinto'yu arayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Benjamin Pinto'ya başsağlığı dileyen Erdoğan, ayrıca, Türkiye Hahambaşı İsak Haleva ile Türk Yahudi Toplumu Başkanları Erol Kohen ve İshak İbrahimzadeh'e taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Sayın Bensiyon Pinto'nun vefatından derin bir üzüntü duydum. Sayın Bensiyon Pinto, yüzyıllardır barış ve kardeşlik içinde yaşayan milletimizin bir ferdi olarak, üstlendiği tüm görevlerde ülkemizin birliğine, beraberliğine ve toplumsal zenginliğimize çok kıymetli katkılarda bulunmuştur. Sayın Bensiyon Pinto'nun vefatı dolayısıyla Yahudi cemaatine, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah. Ne yaparız artık
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Toprağı bol olsun. Türkiye nin de zor günlerden geçtiği çalkantılı dönemlerde Hayırla anılacak işlere imza atmış bir zatı muhterem olduğunu müşahede ettim. Mezarında rahat yatsın.
    Cevapla
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    La adam müslüman değil yahudi yahudi, ne rahmeti ne cenneti körmüsünüz nesiniz, bu kadar din cahili olunmaz yaww.
    Cevapla
  • m.oktan 2 yıl önce Şikayet Et
    öldü veya geberdi diyeceksin
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinde bir mazlumun hayatını mı kurtarmış...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!
Heniyye'nin torunlarının şehit olmadan dakikalar önceki görüntüleri paylaşıldı!