Emine Erdoğan: Kadına şiddet habis bir ur!

Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Kadına yönelik şiddet insanlığa musallat olmuş habis bir urdur. Şiddet sadece maruz kalan kişiyi değil tüm toplumu etkileyen yıkıcı bir olgu." dedi.

Emine Erdoğan: Kadına şiddet habis bir ur!
Emine Erdoğan: Kadına şiddet habis bir ur!
GİRİŞ 03.03.2022 09:51 GÜNCELLEME 03.03.2022 09:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Adalet Bakanlığı, "Kadınların adalete erişiminin güçlendirilmesi" projesi başlattı.

Kadınların adalete erişimini güçlendirme ve kadına yönelik şiddetle mücadelede yasaların etkin uygulanmasını hedefleyen projenin açılış programına mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddet maalesef tüm dünyada ortak olarak tecrübe edilen insanlığa musallat olmuş habis bir urdur. Şiddetin hiçbir topluma, kültüre ya da coğrafyaya özel olmadığını biliyoruz. Şiddet olgusu sadece maruz kalan kişiyi değil tüm toplumu etkileyen yıkıcı bir olgudur. Hükümetimiz bu konuya sıfır tolerans ilkesi ile yaklaşıyor. Şiddetin hiçbir türünü ve bahanesini maruz görmüyor, şiddetle mücadeleyi çok disiplinli bir çalışma alanı olarak ele alıyor, bu nedenle kurumlarımız ortak çalışmalar yürütüyor. Bu gayretin iyi sonuçlar vermesini diliyor, kadınların adalete tam ve eksiksiz eriştikleri bir dünya temenni ediyorum."

Toplantı Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcı Fatma Öncü, İsveç Büyükelçisi Staffan Herrström ve BM Kadın Birimi Ülke Direktörü Asya Varbanova'nın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte kadınların güçlenmesi ve kadınlara yönelik şiddetin son bulması için ulusal ve uluslararası çapta işbirliği mesajları verildi.

İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı ve UN Women'ın ortak finanse ettiği proje kapsamında, Aile Mahkemesi hâkimleri ve Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet Bürolarında görevli cumhuriyet savcıları ile çalıştaylar düzenlenecek. Projenin toplam bütçesi 416 bin 332 dolar.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • Aksakal 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadınların ihaneti, erkeklerin haramseverliği arttıkça kadına şiddet azalır mı? Ahlâksızlık ve para erkekler kadar kadınları da etkiliyor. Eşler arasındaki sadakatsizlik ve tahammülsüzlük, sözünde durmama ve sebatkarsızlık almış başını giderken. Şiddeti nasıl durduracağınızı sanıyorsunuz. Toplumsal ahlak sorunları çözülmeli önce.
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey" Rabbimin Değerli Devlet Büyüklerimiz Kıymetli EMİNE ERDOĞAN" ANNEMİZ Rabb'im Birliğimizi Dirliğimizi Daim Etsin AMİN inşallah Şükranlarımız Sunuyoruz Büyük ve Güçlü Türkiye İçin Sultân Fatih'in Emaneti İstanbul'dan SelamOlsun Bayrağımız Ay-yıldızlı Sancağımız Akparti Recep Tayyip Erdoğan Önderimiz Üstün Başarılar Zekâsı İle Ülkemiz Başarılar Kazanmıştır Teknoloji İle Zaferler Kazanmıştır 2023*2053* Akparti Kazanacaktır Destanlar Yazacaktır Kafkasların Osmanlı'nın Şanlı Kutsal Vatanın ÖLÜMSÜZ ASKERLERİYİZ Devletimiz Asla Yarı Yolda Bırakmayız Çünkü VATAN İÇİN KEFENİMİZİ YANIMIZA ALDIK GELDİK Cennet Vatan Bölünmez Şehitlerimiz Ölmez FÂTİH SULTAN MEHMET HAN ÖLÜMSÜZLER
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi