En yaşlı üniversite adayı bugün YKS sınavına girdi

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde yaşayan Güneş Önürme, 84 yaşında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi.

En yaşlı üniversite adayı bugün YKS sınavına girdi
En yaşlı üniversite adayı bugün YKS sınavına girdi
GİRİŞ 18.06.2022 13:51 GÜNCELLEME 18.06.2022 13:51
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yarım bıraktığı eğitimini tamamlamak için 2013'te Mesudiye Halk Eğitimi Merkezine başvurarak önce okuma-yazma öğrenen Önürme, ardından ilkokul, ortaokul ve son olarak da ocak ayında lise diplomasına kavuştu.


Müracaatta bulunduğu YKS'ye Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesinde giren Önürme, sınav dolayısıyla geceyi büyük bir heyecanla geçirdiğini belirterek, buraya kadar gelebilmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Sınava girerek amacına ulaştığını dile getiren Önürme, okumanın yaşı olmadığını gösterdiğini, yaptığının da herkese örnek olmasını istedi.

Önürme, çocuk yaşlarda yarım kalan eğitim serüvenine 2013 yılında yeniden başladığını anımsatarak, "Ben, 'üniversite sınavına mutlaka gireceğim' dedim ve azmettim. Bugün buradayım, inşallah başarılı olurum" ifadelerini kullandı.

Önürme, sınavda başarılı olmak için elinden geleni yapacağının altını çizerek, genç öğrencilerle aynı heyecanı yaşadığı ve aynı sırayı paylaşacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

"SANATA KARŞI ÇOK İLGİM VAR"

Sınavı kazanması durumunda Güzel Sanatlar Fakültesinde okumak için hazırlık yapacağını anlatan Güneş Önürme, "Benim sanata karşı çok ilgim var. En başından beri Güzel Sanatlar Fakültesinde okuma hayalim vardı. İnşallah alacağım puana göre bu belli olacak" diye konuştu.

Önürme, gençlere tavsiyelerde de bulunarak, "Herkes okusun. Okumak çok güzel. Ben okuyarak kendimi daha çok geliştirdim. Mesudiye'de beni gören birçok genç yeniden okula başladı. Gençler bazen bana, 'Sizi gördükten sonra bizim azmimiz arttı.' diyorlar. Bunun üzerine yeniden okula kaydını yaptıranlar da oldu" diye konuştu.

18 torunu bulunan Güneş Önürme, açıklamasının ardından kimlik kontrolünden geçerek sınav salonuna alındı.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka işiniz gücünüz yokmu ya. şov yapmaktan bıkmadınızmı o kadar üniversite okuyan var ne haldeler durumları ortada. bu saatten sonra sana ne gerek üniversite . yani insanlar seni övünce gururunmu okşanacak bütün amaç kibirlenmek için mi.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi git torunlarinla ilgilen
    Cevapla
  • vATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    evde canı sıkılmış sınava gireyim demiş,teyzecim ben işletme okudum yaşım 35 diye hiçbir yere beni almıyor devlet,sen neye giriyorsun can sıkıntısı için girdiğin bellide ama bence yapma böyle şeyler
    Cevapla
  • Mustafa çakan 1 yıl önce Şikayet Et
    İlim irfan sahibi olmak suçmu, tebrik ederim annemizi
    Cevapla
  • Melih 1 yıl önce Şikayet Et
    bos islerle ugrasma
    Cevapla
  • bi dost 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibiler bu düşüncede oldukça bu ülke hiçbir yere varmaz şu teyze kadar içinizde azim olsaydı belki de şu an daha başka yeryerlerde olurdunuz belki de vatana milletee hayrı dokunan biri olurdunuz yazık çok yazık
    Cevapla
  • hak savunucusu) 1 yıl önce Şikayet Et
    Diplomayı almak degil...onenli olan aldigin eğitimin hakkini vermektedir.....okuyanlardan zoyade vekiller bike anayasanin 80 ike 88 arasindaki bütün kanunları ihjal ediuoflar..okumak iyi de..bildigini uygulamamak en onemli cahilliktir.gqzi mustafa kemal atatürk ''ben cahil diye okumayana demiyorum,okuyupta bildiğini yapmayana diyorum''demiş.. kim saca bu teyze bildgini yaoacak genclerin yolunu kapatiyor..kontejenai doldurarak..zaten okumuşlar uygulamıyor..bari g mcletin yolunu kapatmayalim..bu arada sgk. Bakanligina emsal davayı actim..ancak tek başıma yavas ilerletbiliyorum davayı..10 yıldır sürüyor dava
    Cevapla
  • Çerkez 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen gardaş. İlim olmaması için buralarda yorum yapana Allah akıl versin, ıslah etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber