Diyanet İşleri Başkanlığı "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" düzenleyecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" ile "Mevlid-i Nebi Haftası"nı bu yıl birlikte kutlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" düzenleyecek
Diyanet İşleri Başkanlığı "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" düzenleyecek
GİRİŞ 04.07.2022 16:12 GÜNCELLEME 04.07.2022 16:12

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hafta kapsamında, "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" düzenlenecek.

Ankara'da, 1-3 Ekim 2022'de düzenlenecek sempozyumla, Hz. Peygamberin davet ve irşat metodundan hareketle, toplumun ve zamanın ruhuna uygun strateji geliştirilmesi, İslam medeniyetinde caminin önemine güçlü şekilde vurgu yapılması amaçlanıyor.

Sempozyumda, "Mabet Geleneği: Tarihi, Değeri ve Dönüşümü", "Peygamberimiz ve Cami", "Peygamberimiz, Davet ve İrşat", "Tarihsel ve Modern Süreçte Davet ve İrşat", "Diyanet İşleri Başkanlığının Cami ve İrşat Hizmetleri Bağlamındaki Çalışmaları" konuları ele alınacak.

Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde düzenlenecek sempozyuma katılmak isteyenler, tebliğ özetlerini 29 Temmuz 2022'ye kadar mevlidinebihaftasi@diyanet.gov.tr adresine e-posta aracılığıyla gönderecek. Kabul edilen tebliğler, 15 Ağustos 2022'de açıklanacak.

Sempozyuma katılma hakkı elde edenler tebliğ metinlerini 19 Eylül 2022'de teslim edecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması