Yangın bölgeleriyle ilgili Meteoroloji'den beklenen haber geldi!

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınının büyümesine sebep olan rüzgarın Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre; gün içinde 10 kilometre hıza kadar düşmesi bekleniyor.

Yangın bölgeleriyle ilgili Meteoroloji'den beklenen haber geldi!
Yangın bölgeleriyle ilgili Meteoroloji'den beklenen haber geldi!
GİRİŞ 14.07.2022 09:44 GÜNCELLEME 14.07.2022 09:57

Türkiye'nin güney sahilleri yine alevlere teslim oldu. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınlara dün akşam saatlerinden itibaren müahale sürüyor.

Müğla'nın Datça, İzmir'in Çeşme ilçesinde ormanları yok eden alevlere karşı hem havadan hem karadan yapılan müdahalenin en büyük engeli ise rüzgar.

Şiddetli rüzgar hem müdahaleyi güçleştiriyo hem de yangının ilerleyişini hızlandırıyor.

Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölgedeki rüzgar durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı.

RÜZGAR ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Buna göre dünden bu yana yer yer saatte 70 kilometre hıza ulaşan rüzgarın gün içinde 10 kilometre hıza kadar düşmesi bekleniyor.

Bu durum, hem müdahale eden yangın kahramanlarının işini kolaylaştıracak hem de yangının ilerlemesini durduracak.

Meteorolojiden yapılan açıklamada hava sıcaklıklarına da dikkat çekilerek çıkacak başka yangınlara karşı uyarı yapıldı.

Açıklamada, "Hava Sıcaklığı: Doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor