36 yeni fakülte kuruldu, 16 fakülte kapandı... Kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı.

36 yeni fakülte kuruldu, 16 fakülte kapandı... Kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı
36 yeni fakülte kuruldu, 16 fakülte kapandı... Kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı
GİRİŞ 26.07.2022 09:17 GÜNCELLEME 26.07.2022 19:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı.

Yeni kurulan fakülteler, "Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Hakkari Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Iğdır Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Trabzon Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İnsanlık Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, 19 Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İnsan Bilimleri ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Aydın Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Fen Fakültesi” şeklinde açıklandı.

KAPANAN FAKÜLTELER

Söz konusu kararla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlı Teknoloji Fakültesi kapatılırken, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversiteleri’ne bağlı Fen Edebiyat Fakülteleri kapatıldı. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi de kapatıldı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Anadolunun efendi şehirlerini tarumar ettiler rezillik diz boyu ana yok baba yok akraba yok koca koca gençler yazık oldu bu millete
    Cevapla
  • saliha 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlik baraj sıralaması 300 bin güzel. İlahiyat fakültelerinin baraj sıralaması yok. Din kültürü öğretmenliğinin kalitesini düşürmek bize zarar verir. İlahiyat fakültelerine yerleşen öğrencilerden sadece 300 bin sıralamaya giren öğrencilere formasyon alma hakkı tanınsın. Gerçi bence 300 bin sıralamayı hadi 400 bin sıralamayı baraj olarak belirlemek çok daha isabetli ve niteliği artırıcı olacaktır. Nicelik artıyor. Ancak dolmayan kontenjanlar çok göze batıyor. En azından önümüzdeki yıl dolmayan kontenjanları ortadan kaldıracak bir çözüm yolu bulunmalı.
    Cevapla
  • toprak 1 yıl önce Şikayet Et
    fen edebiyat out, insan ve toplum fakültesi isim değişikliği olmuş olmuyor mu?
    Cevapla
  • MMU 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesela sekreter out, yönetici asistanı in. tezgahtar out, satış danışmanı in. gibi birsey olmuş.
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayat pahalliliginin temel kaynagi her yere üniversite açmak. Uzaktan egitimle bu pahaliligin önüne geçilebilir.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye kapanıyor? Çünkü kimse o fakülteleri terih etmiyor. Niye tercih etmiyor? Çünkü sadece A101'e kasiyer olarak girebiliyorsun, bunları okursan. Beş para etmeyen sözde üniversitelerin beş para etmeyen fakültelerinde hiç birşey bilmeyen sözde üniversite talebeleri. Bunlar hepsi sanayiye yönlendirilmesi gerekiyor. Ve bu "üniversiteler" kökten kapanması.
    Cevapla
  • Nitelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve hala veliler öğrencilerini meslek liselerine göndermiyor. Ve hala veliler iki yıllık mesleki eğitim veren, meslek öğreten, yüksekokullara çocuklarını göndermiyor. Çocuğun 5 zayıfı var. Hala ısrarla Anadolu lisesinde devam etmesini istiyor. Ver mesleki eğitim merkezine vatana millete kendine ailesine hayrı olsun. Yaz dönemi 3 ay geziyor genç. Sayfa yüzü açmamış. Kışın 10-20 bin bayılıp dershaneye gönderiyor. Tüm derslerden bütünleme sınavına kalıyor. Hala Fen Edebiyat devam. Aile fonluyor. Öğrenmek için kendini geliştirmek için ne yaptı ki? Bir dergiye, bir gazeteye eser mi göndermiş? Bir araştırma projesine mi katılmış? 4 işlemi yapıyor. Biraz iletişim kuruyor. Kasiyerlik uygun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti