Afyonkarahisar'da sivil eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hayvan Çiftliği yerleşkenin içerisine sivil eğitim uçağı düştü. Uçağın içinde bulunan 2 kişi hastaneye sevk edildi.

Afyonkarahisar'da sivil eğitim uçağı düştü: 2 yaralı
Afyonkarahisar'da sivil eğitim uçağı düştü: 2 yaralı
GİRİŞ 10.08.2022 21:08 GÜNCELLEME 10.08.2022 23:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar'da Hava Meydan Komutanlığı’na ait Cessna 172 tipi eğitim uçağı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği'ne acil iniş yapmak istediği sırada kırım geçirdi. Uçakta bulunan ve yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. 

Afyonkarahisar'da Hava Meydan Komutanlığı’na ait Cessna 172 tipi eğitim uçağı, saat 20.00 sıralarında, iddiaya göre, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Araştırma Çiftliği'ne acil iniş yapmak istediği sırada kırım geçirdi. Uçakta bulunan ve yaralanan kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.



VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Afyonkarahisar Valiliği, konuya Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Akşam saatlerinde Hava Meydan Komutanlığı’na ait Cessna 172 tipi eğitim uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği’ne düşmüştür. Maddi hasar meydana gelen kazada, herhangi bir can kaybı olmamıştır."

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

VALİ'DEN PİLOTLARA ZİYARET

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, eğitim uçuşu esnasında meydana gelen kaza sonrası tedbir amaçlı gözetim altında bulunan pilot ve öğrenciyi hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Genel durumlarının iyi olduğu gözlenen pilot ve öğrenci, gözetim süreleri bitince taburcu edilecek. 

KAYNAK: İHA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Recep Korkmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bereket kimseye bir şey olmadı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...