Tunceli'de örtü yangını

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde ormanlık alanda örtü yangını çıktı. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Tunceli'de örtü yangını
Tunceli'de örtü yangını
GİRİŞ 21.08.2022 19:13 GÜNCELLEME 21.08.2022 19:13

Mazgirt'in Aydınlık köyü kırsalında ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle örtü yangını çıktı. Rüzgar ve kuru otlar nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı. Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangının kontrol altına alınması için yaptığı müdahale sürüyor. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI 

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, yangının yerleşim alanlarına tehdit oluşturmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün öğlen saatlerinde Tunceli ilimiz Mazgirt ilçesi Aydınlık Köyü mevkisinde başlayan örtü yangınına orman teşkilatımız, jandarmamız, civar ilçelerden gelen itfaiyeler ve vatandaşlarımız tarafından müdahale devam etmekte olup devam eden örtü yangını yerleşim alanlarımıza herhangi bir tehdit unsuru oluşturmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü