Diyanet'ten atama açıklaması: Tercihler 17 Ekim'de başlıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sözleşmeli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi alımına yönelik gerçekleştirdiğimiz sözlü sınavda başarılı olan ve atama bekleyen adaylarımız, 17 Ekim itibarıyla tercih yapabileceklerdir.

Diyanet'ten atama açıklaması: Tercihler 17 Ekim'de başlıyor
Diyanet'ten atama açıklaması: Tercihler 17 Ekim'de başlıyor
GİRİŞ 22.09.2022 14:47 GÜNCELLEME 22.09.2022 17:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından hem atama bekleyen adaylar hem de 27 Kasım’da yapılacak DHBT sınavı sonrası aday alımıyla ilgili açıklama yaptı. Erbaş, şunları kaydetti:

“3-16 Ocak 2022 tarihlerinde sözleşmeli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi alımına yönelik gerçekleştirdiğimiz sözlü sınavda başarılı olan ve atama bekleyen adaylarımız, 17 Ekim 2022 itibarıyla tercih yapabileceklerdir. 27 Kasım 2022'de yapılacak DHBT sınavının ardından yine Başkanlığımızca Diyanet Akademisi bünyesinde eğitim için sözleşmeli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi aday alımına yönelik sınav yapılacaktır.”

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • misafir. 1 yıl önce Şikayet Et
    imam hatip lisesi mezunlarını imam yapıyorsanız çok yazık ilahiyat mezunlarını imam yapın lise yetmez artık imamlık için üniversite olmalı adam doktora bitirip atanamıyorken imam hatip lisesi mezunlarını imam atıyorsanız bu üzücü olur lise seviyesi çocuk imam olarak ne verecek cemaate
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hanımlar için gereken kurslar açılıp duyuru yapılmalı hocalar gereken her özeni göstermeli
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilgili cemaate yaşantısıyla örnek olacak ve hitap edecek imam sayısı çok az.Ancak namazı kıldıracak kadar bilgisi olanlar çoğunlukta.Kendilerini yetiştirememişler ve yılbaşından sonrada 3600 ek gösterge alıp emekliği dolan imamlardan çoğu emekli olma niyetleri var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı