Suyu bitme noktasındaki Sivas 4 Eylül Barajı, havadan görüntülendi

SİVAS'ın şebeke suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayan 1 aylık su kaldığı açıklanan 4 Eylül Barajı, dron ile havadan görüntülendi. Suyun çekildiği baraj sahasında, çatlakların oluştuğu görüldü.

Suyu bitme noktasındaki Sivas 4 Eylül Barajı, havadan görüntülendi
Suyu bitme noktasındaki Sivas 4 Eylül Barajı, havadan görüntülendi
GİRİŞ 22.09.2022 16:03 GÜNCELLEME 22.09.2022 16:03

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve Tavra Deresi ile kentin su ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı, ülke genelinde son dönemde yaşanan kuraklıktan etkilendi. Barajdaki su miktarı, son günlerde gözle görülür seviyede düştü.



Merkeze bağlı Kolluca köyünün yanına kadar uzanan baraj suyunun, kıyıdan metrelerce çekildiği görüldü. Suyun çekildiği bölgelerin zemininde ise çatlaklar oluştu. Kurumaya yüz tutan baraj gölü, dron ile havadan da görüntülendi. Sivas Belediyesi, barajdaki su miktarının kentin 1 aylık ihtiyacını karşılaşacak düzeyde olduğunu duyurdu. Su seviyesinin artırılması için 52 kilometre ötedeki Pusat Özen Barajı'ndan, 4 Eylül Barajı'na isale hattı ile takviye yapılacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki