FETÖ yapılanmasını yeniden kurmaya çalışan dershaneye gözaltı

Üsküdar'da FETÖ'nün eğitim yapılanmasını yeniden kurmaya çalıştığı ve örgütle bağlantısı olmayan bir kişi adına açılan ancak tüm çalışanlarının örgüt mensubu olduğu dershaneye operasyon düzenlendi, 35 kişi gözaltına alındı.

FETÖ yapılanmasını yeniden kurmaya çalışan dershaneye gözaltı
FETÖ yapılanmasını yeniden kurmaya çalışan dershaneye gözaltı
GİRİŞ 04.10.2022 10:13 GÜNCELLEME 04.10.2022 11:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar'da faaliyet gösteren bir dershanede FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasının yeniden canlandırmaya çalışıldığı yönünde ihbar aldı.

İhbarı değerlendiren organize polisi, dershanenin işletmecisinin örgütle bir bağlantısını tespit edemedi. Ancak organize polisi dershaneyi araştırmaya devam etti.

Yapılan incelemelerde, dershanede eğitim veren öğretmenlerin örgütle bağlantılı oldukları, dershanede işe alınan öğretmenlerin referans sistemiyle alındığı ve örgütle bağlantısı olmayan kişilerin çalıştırılmadığı belirlendi.

Polis, bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığınca verilen kararın ardından dershanede görev yapan 40 kişiye operasyon düzenledi. Operasyonda 35 şüpheli gözaltına alınırken firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • tec 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohoo günaydın yeni mi uyandınız. Türkiyenin heryerinde şu an aynı, özellikle bursa
    Cevapla
  • ANTEPLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Dershaneler kapanmamış mıydı yahuu? Şu an zaten bu tür yapılar Türkiye'nin bütün bölgelerinde mevcut ortaklarının ve kurucularının çoğu MEB bünyesinde ya öğretmen ya da şube müdürü... Bazılarının işine geliyor.. Bakalım ve görelim
    Cevapla
  • iha 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu neki , siz devlet memurlarına bakın
    Cevapla
  • Armina 1 yıl önce Şikayet Et
    Hainler hainliklerine devam ediyor.ne kadar yüzsüzler
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan a ihanetin bedeli Allah'ın şeriat ne emrediyor ise onunla karşılık bulmalı ki kimse bir daha yeltenemesin birileri de oy uğruna bunlara vaatte bulunamasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır