Başörtüsüne anayasa güvencesi... Erdoğan: Önümüzdeki hafta teklifimizi Meclis'e sunacağız

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan başörtüsüne anayasal güvence getirmek için "Önümüzdeki hafta teklifimizi Meclis'e sunacağız. Başı açık veya örtülü herkesin hakkı güvencede olacak." dedi.

GİRİŞ 28.10.2022 17:11 GÜNCELLEME 28.10.2022 17:53
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı programında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yeniden Türkiye gündemine soktuğu başörtüsü konusunda anayasal bir adım atılacağını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde;

Önümüzdeki hafta teklifimizi Meclis'e sunacağız. Başı açık veya örtülü herkesin hakkı güvencede olacak. Ülkemizin gündeminde böyle bir şey yoktu. Ama maalesef birileri bunu ülkemizin gündemine soktular. Madem soktunuz, öyleyse biz de adımımızı atıyoruz.

AİLE SAPKIN AKIMLARDAN KORUNACAK

Aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir Anayasa değişikliği teklifi hazırladık.

Terör, şiddet ve nefret suçları gibi istisnalar dışında 85 milyonun her birinin birinci sınıf vatandaşlığını güçlendirmenin sözü için bir araya geldik. Yıllarca ülkemizi kutuplaştıran, insanımızın kardeşliğinin ürünü olan muhabbet iklimine zarar veren tüm tartışmaları bir kenara bırakmanın ahdi için bir araya geldik. Cumhuriyetimize adını veren cumhuru yani halkımızın siyasetin de yönetimin de ekonominin de asli unsuru olduğunun kavli için bir araya geldik. İnsanımıza hakkı olan tüm imkanları oluşturmayı teyit için bir araya geldik. 

Bugün burada ilhamını ecdadın bin yıllık şanlı mazisinden, cesaretini 40 yıllık birikiminden alan Türkiye Yüzyılı'nın müjdesini paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 99 yılını 2023'te 100'e tamamlarken bütün dikkatimizi, enerjimizi Türkiye Yüzyılı'na hasledeceğimizi herkesle paylaşıyoruz.

Almanya'da 14 yaşındaki Türk öğrenciye başörtüsü engeliAlmanya'da 14 yaşındaki Türk öğrenciye başörtüsü engeli

Destici'den başörtüsü açıklaması: İYİ Parti referandumu destekleyecektirDestici'den başörtüsü açıklaması: İYİ Parti referandumu destekleyecektir

Fatma Yavuz'dan hadsiz bir çıkış daha! Tek tellerine zarar gelirse başörtüsünü yakarımFatma Yavuz'dan hadsiz bir çıkış daha! Tek tellerine zarar gelirse başörtüsünü yakarım

Hayırlısı olsun, hayırlı olsun diyorum. Daha nice hayırlı adımlara vesile olsun. 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25
  • ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    REİİİİİSSSS babam kadar güveniyorum sana bi insanın duruşu bakışı konuşması siması bu kadarmı güven verir ya ALLAH seni başımızdan eksik etmesin amiiinn...!!
    Cevapla
  • misafir1 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kılıçdaroğlu istediğiniz oluyor başörtüsü meselesi meclise geliyor oy zamanı geldiği zaman beni yanlış anladınız demeyin samimiyetimiz görelim.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım iyiki varsınız
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki kanayan yaraları bir bir saran iyileştiren Sevgili Cumhurbaşkanımız.Sen ALLAHIN Bir Lutfusun.
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok isabet olmuş.Hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İflas eden ünlü iş insanı Hayrettin Şimşek'in son görüntüsü gündem oldu
Putin'den dikkat çeken atamalar: Savaş yeni bir evreye geçiyor!