Türkiye'den Fransa Senatosu'na sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Fransa Senatosu’nda Asuriler ve Keldaniler hakkında kabul edilen karara ilişkin, “Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur” dedi.

Türkiye'den Fransa Senatosu'na sert tepki!
Türkiye'den Fransa Senatosu'na sert tepki!
GİRİŞ 09.02.2023 01:20 GÜNCELLEME 09.02.2023 01:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Fransa Senatosu’nda Asuriler ve Keldaniler hakkında kabul edilen bir kararda Osmanlı dönemine ilişkin hukuki ve tarihi temelden yoksun ithamlarda bulunulması hakkındaki soruya, “Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur. Hukuki ve tarihi temelden yoksun bu basiretsiz teşebbüsün Fransa Senatosu'nun itibarsızlığını pekiştirmekten başka bir sonucu ya da ciddiye alınacak bir yönü bulunmamaktadır. Fransa Senatosu, başkalarına tarih dersi vermek yerine, kendi tarihine bakmalıdır” cevabını verdi.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Federe islam Devleti biryana BATI barbardır vatandaşlık araştırmasında dahi kendi değerlerini benimseyenlere Vatandaşlık dahi vermez Davul un sesi uzaktan hoş geliyor hele hele kemalizm resmi ideolojisince iğdiş edilmiş Nesillerimiz kayıp tan öte Türk Islam düşmanıdırlar 40 senedir Almanya da yaşamaktayım 3 Çocuğum Üniversiteyi bitirdi Ĺakin Gavur da bir gömlek üstün olmazsanız bitirtmezler ış hayatinda da böyledir inşaallah resmi ideoloji tedavülden kaldırılır da bir nebze nefes alırız kamu dan tamamen tard edilmedikçe Öz çocuklarımızın ensesinde çoook boza pişirirler Avrupa da yaşayıp tüm bunları bizzat tecrübe etmekteyiz vesselam
    Cevapla
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransız Fransa ! Aynaya bak aynaya bak aynaya bak ondan sonra yediğin herzeyi unutmayın Cezayiri Afrika'yı sen bilirsin... Fransız Fransa mankurt kanla beslenen vampirler Fransası
    Cevapla
  • koray derik 1 yıl önce Şikayet Et
    fransada sığınmacıların birinci sınıf vatandaş olduğu bir federe islam devletinin kurulmasını çok isterim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dışışleri sözcüsünün son cümlesi işi özetliyor: "Fransa Senatosu, başkalara tarih dersi vereceği yerde kendi tarihine bakmalıdır."
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı