Madenciler 248 saat sonra enkazdan kurtardıkları Aleyna Ölmez'i ziyaret etti

Nallıhanlı madenciler, depremde yıkılan Kahramanmaraş'ta apartmanın enkazından 248'inci saatte çıkarttıkları 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'i tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde ziyaret etti.

GİRİŞ 23.02.2023 20:52 GÜNCELLEME 23.02.2023 22:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ölmez'in hastaneye kabul edilişinin yedinci günü olduğunu anımsatarak, sağlık durumunun genel olarak iyi olduğunu söyledi.

Ölmez'in, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı ziyaretten mutlu olduğunu ifade eden Ünüvar, "Bugün de kurtarma ekibi ile Aleyna'yı buluşturduk. Kısa ve çok duygulu bir buluşma oldu. Madenci kardeşlerimiz Aleyna için bir çiçek yaptırmışlar, onu takdim ettiler. Aleyna'nın ricasıyla hazırladığımız plaketi Aleyna da madenci abilerine verdi. Karşılıklı memnuniyetlerini ilettiler." diye konuştu.

İLK HAREKETTE ALEYNA'NIN AYAKLARINI GÖRDÜK"

Madenci ekibinin lideri Serdar Erman Kütükçü de Ölmez'i hastanede sağlıklı ve mutlu gördüğü için mutlu olduğunu ifade etti.

Bölgede 50 kişilik bir ekiple arama-kurtarma çalışması yürüttüklerini anlatan Kütükçü, şöyle devam etti:

"Aleyna'nın bulunduğu Atabey Apartmanı'nda 8-10 kişilik ekiple çalışmamıza devam ediyorduk. Aleyna'yı bulduğumuz gün artık kepçelerin halat yardımıyla beton blokları kaldırıp altını kontrol ederek canlı arıyorduk. İlk harekette Aleyna'nın ayaklarını gördük. O andan sonra Aleyna'nın yanına koştuk, ambulansı çağırdık. İşte o tarifsiz mutluluk, keyif ve gurur halen bizde devam ediyor."

Madenci Hüseyin Toksöz ise Ölmez'in enkaz altında ilk olarak ayaklarını gördüğünü anlatarak, "Aleyna'nın hareket halinde olduğunu görünce zaten her şey durmuştu. O anda yanımda Murat diye bir madenci arkadaşım vardı. Diğer çalışan arkadaşları durdurmak üzere onlara seslendim. Murat arkadaşımı, Aleyna'nın yanına gönderdim." diye konuştu.

Madencilerden Ali Akdoğan da bölgede çalışmalarda bulunan gönüllülere teşekkür ederken gözyaşlarını tutamadı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • E.B 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan daha mı iyi biliyoruz konuştuğumuza dikkat edelim mahrem değiller
    Cevapla
  • muhammet beyazal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yeni yüzyılımızın kahramanları. Allah iki elleri dert görmesin.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar evladını kurtarmış o anlık bir masum sarılmayı nereye çekiyoruz vicdan sahibi olalım biraz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bir musluman kardeş kadında bacısı olur tamamı iyi anna
    Cevapla
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bana saldirmayin ama neden sariliyor bu kadin elin adamina
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sarılması öküz altında buzağı arama buzağı ineğin altında olur. Bu inslar hayat kurtarmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit: İngiliz askeri unsurlarını vururuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!