İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları eylemde: Sefalet zamlarını kabul etmiyoruz

Toplu İş Sözleşme görüşmelerinden sonuç alamayan İzmir Büyükşehir Belediyesinde Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şubeye bağlı çalışanlar oturma eylemi yaptı. Yapılan açıklamada, "Sadaka mahiyetindeki sefalet zamlarını kabul etmiyoruz" denildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları eylemde: Sefalet zamlarını kabul etmiyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları eylemde: Sefalet zamlarını kabul etmiyoruz
GİRİŞ 12.04.2023 18:57 GÜNCELLEME 12.04.2023 19:07
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Konak Kültürpark'taki Büyükşehir Belediyesi binası önünde bir araya gelen sendika üyeleri slogan attı, ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan sendikanın iş yeri temsilcisi Şükriye Yavuz, belediye yönetimiyle 5 oturum gerçekleştirilen görüşmelerde uzlaşı sağlanamadığını söyledi.

"SEFALET ZAMLARINI KABUL ETMİYORUZ"

Belediyenin önerdiği yüzde 42'lik zam teklifinin gerçeklikten kopuk ve çalışanların geçim sıkıntısını anlamaktan uzak bulduklarını belirten Yavuz şöyle konuştu:

"Sendikamız, belediye emekçilerinin biraz olsun rahatlaması için mevcut sosyal denge tazminatı olan 4 bin 560 liranın yüzde 86 artışla 8 bin 500 liraya çıkarılması, her biri 1500 lira olan 5 ikramiyenin 6'ya çıkarılarak 3 bin lira olması talep etmiştir. Ancak bu ve diğer taleplerimiz reddedilmiştir. Haklarımızı alıncaya kadar eyleme devam edeceğiz. İzmir halkına doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında hizmet sunan belediye emekçilerine reva görülen sadaka mahiyetindeki sefalet zamlarını kabul etmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin değerli meclis üyelerini insanca ve onurluca yaşam için verdiğimiz mücadelede yanımızda görmek istiyoruz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    hem oy verin hem ağlayın
    Cevapla
  • mağdur 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi düşen ağlamaz beter olun
    Cevapla
  • KUL HAKKI 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeş kayseri deki belediyeler de durum farklı değil kadrolu işçilerin haklarını savunan bir ALLAH'ın kulu yok
    Cevapla
  • redmond 1 yıl önce Şikayet Et
    en düşük memur maaşı 11.800 TL senin iddiana göre bu arkadaşların en az 23.500 TL maaş alıyor olmaları lazım. iddianı ispatlamaya davet ediyorum. hadi bakalım
    Cevapla
  • depremzede 1 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtaroğluna gidin. o size hak ettiğinizi verir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu
AK Parti içinde neler oluyor?