Kars'ta kar yağışı: Kent beyaza büründü

Kars beyaz örtüyle kaplandı. Sabaha doğru başlayan kar yağışı, yüksek kesimleri tamamen beyaza bürürken, il merkezinde kar yağışı etkili oldu.

Kars'ta kar yağışı: Kent beyaza büründü
Kars'ta kar yağışı: Kent beyaza büründü
GİRİŞ 13.04.2023 10:11 GÜNCELLEME 13.04.2023 10:21

Kars, kışı nisan ayında doya doya yaşıyor. Hava sıcaklığının gece eksi 5 dereceye düştüğü Kars’ta sabah erken saatlerde işlerini gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar kar sürprizi karşılaştı.

"KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR"

Kars’ta bahar ayında kışı yaşadıklarını ifade eden Adem Kaya, “Bahar ayındayız, şuanda kışı yaşıyoruz Kars’ta, soğuk bir memleket, zaten yazımız 2-3 aydır. 9-10 ay kışımız var. Daha önce 23 Nisan’da kar yağmıştı, 5 Mayıs’ta Kars’a kar yağmıştı. Geçen yılda bu şekildeydi. Kışımız böyle Doğun en son şehri olan Kars soğuk memlekettir. Soğuğu yaşıyoruz. Bahar ayındayız, kar yağışı halen devam ediyor” dedi.

Kars’ta önce gün başlayan yağmur, gece yarısı yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının eksi 5 derece düşmesiyle birlikte yağan kar özellikle yüksek kesimleri tamamen beyaza bürürken, soğuk hava ekili alanları da olumsuz etkiledi.
Öte yandan yağışlı havanın Kars’ta aralıklarla devam edeceği öğrenildi. Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü sağanak yağış uyarısında bulundu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak