Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na tecrübeli isim!

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na 9 yıllık belediyecilik tecrübesiyle tanınan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz seçildi. Yılmaz, görevi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den devraldı.

GİRİŞ 31.05.2023 15:26 GÜNCELLEME 31.05.2023 15:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Ankara’da yapıldı. Yeni başkanın belirlendiği oylamada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı olarak seçildi. Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı olarak seçilen, 2019 yerel seçimlerinde ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen tecrübeli isim Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’den devraldı.

Görevi devralan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 1945’te dernek olarak kurulan birliğin yerel yönetimlerin ve belediyecilik anlayışının geliştirilmesi açısından önemli bir misyon yüklendiğini belirterek yeni seçilen encümenlerle birlikte Türkiye'ye ve belediyelere hizmet edeceklerini söyledi. 

'SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ'

Dünyada artık ülkelerin değil şehirler yarıştığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Demokrasi ve kalkınma yerelden başlıyor. Bu nedenle belediyelerin birliği, Türkiye Belediyeler Birliği çok önemli. Bu birlik, 1945’ten beri tüm belediye başkanları bir çatı altında bir araya getiren, yerel yönetimlerin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak ve güçlendirmek için kurulmuş Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri. Sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

Belediye başkanı olarak görev yaptığı 9 yıl boyunca Balıkesir ve Türkiye’yi çok farklı uluslararası platformlarda temsil etme imkanı bulduğunu söyleyen Yücel Yılmaz, “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkan Yardımcılığı, Yönetim İçin Gelecek Paktı Elçiliği ile Avrupa Konseyi, Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’nde görevlerimiz var. Allah’ın izniyle Türkiye Belediyeler Birliği olarak ülkemizi ve belediyelerimizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

ŞAHİN: SİZE GÜVENİYORUZ

TBB Başkanlığı görevini Yücel Yılmaz’a devreden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Başkanımız, genç ve dinamik bir başkan. Şehri için olan emeğine ben şahidim, uluslararasındaki vizyonuna ben şahidim. Size güveniyoruz” açıklamasında bulundu.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • boş lafcı 10 ay önce Şikayet Et
    balıkesir ne alemde, denizli ne alemde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"