“Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyunu izleyiciyle buluşuyor

Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği tarafından Mavi Marmara Şehitlerini ve Filistin mücadelesini anmak amacıyla Pazar günü Büyük Çamlıca Camii 1071 Konferans Salonu’nda program gerçekleştirilecek.

“Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyunu izleyiciyle buluşuyor
“Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyunu izleyiciyle buluşuyor
GİRİŞ 09.06.2023 21:45 GÜNCELLEME 09.06.2023 21:45

Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği tarafından Mavi Marmara Şehitlerini ve Filistin mücadelesini anmak amacıyla Pazar günü Büyük Çamlıca Camii 1071 Konferans Salonu’nda program gerçekleştirilecek. Programda, “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” isimli tiyatro gösterimi yapılacak. Gösterimin ardından, Grup Yürüyüş’ün ezgi dinletisi olacak. Programın son bölümünde ise, lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Mavi Marmara ve Kudüs konulu şiir, kompozisyon ve video yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilecek.

Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği tarafından düzenlenecek program, Pazar günü saat 19:00’da Büyük Çamlıca Camii 1071 Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Program, Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür’ün açılış konuşmasıyla başlayacak.

Açılış konuşmasının ardından, İsrail askerleri tarafından zorla evlerinden çıkarılmak istenen Filistinli ailelerin yaşadıklarının anlatıldığı “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” isimli tiyatro oyunu sergilenecek. Tek perde halinde 75 dakika süren tiyatro oyunu, Nurdan Albamya İnce tarafından tek oyunculu olarak sahnelenecek.

Ezgi dinletisi ve ödül töreni düzenlenecek

Tiyatro gösteriminin ardından, Grup Yürüyüş tarafından ezgi ve marş dinletisi düzenlenecek.

Programın son bölümünde ise, lise öğrencilerine yönelik öykü, şiir, röportaj ve video hazırlama gibi farklı dallarda düzenlenen “İyiliğin Geleceği Gençler Yarışıyor” isimli yarışmanın ödül töreni gerçekleştirilecek.

Ödül alan öğrencilere yapılacak hediye takdimlerinin ardından program sona erecek.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda