AK Parti İzmir Milletvekili Kasapoğlu’ndan CHP'li Tunç Soyer'e grev tepkisi

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, metro ve tramvay çalışanlarının greve gitmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki göstererek, "Anayasal haklarını kullanan emekçileri hedef göstermek en kolayı" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Kasapoğlu’ndan CHP'li Tunç Soyer'e grev tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili Kasapoğlu’ndan CHP'li Tunç Soyer'e grev tepkisi
GİRİŞ 31.07.2023 21:09 GÜNCELLEME 31.07.2023 21:18
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

CHP'nin kalesi olarak nitelendirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro A.Ş'de çalışan 625 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Büyükşehir Belediyesi adına görüşmeleri yürüten SODEMSEN ile tramvay ve metro işletmelerinde örgütlü Demir Yol İş Sendikası İzmir Şubesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca yetkili sendika 31 Temmuz sabahı saat 05.00'da greve gitti.

İZMİRLİNİN ULAŞIM ÇİLESİ

Metro istasyonlarının giriş kapılarındaki kepenkler aşağıya kadar indirilerek işyerlerine üzerinde 'Bu işyerinde grev vardır' yazan pankartlar asıldı.

Sabahın erken saatlerinde hiçbir şeyden habersiz işe gitmek için metro ve tramvay istasyonlarına giden İzmirliler karşılaştıkları manzara karşısında büyük şok yaşadı. Otobüs duraklarında büyük yığılmalar olurken kent içi trafik de araç yoğunluğu nedeniyle durma noktasına geldi.

SOYER EMEKÇİYİ HEDEF ALDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Metroda yaşanan grev sonrası yazılı açıklama yaparak yaşananlardan yetkili sendikayı sorumlu tuttu.

İZMİR MİLLETVEKİLİ KASAPOĞLU'NDAN SOYER'E SERT TEPKİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, metro ve tramvay çalışanlarının greve gitmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi.

İZMİR BELEDİYECİLİĞİ SINIFTA KALDI

Twitter'daki hesabından "İzmir, ne yazık ki ulaşımı tek bir grevle sekteye uğrayan bir şehir halini aldı" sözlerini kaydeden Kasapoğlu'nun tepkisi şöyle:

"Anayasal haklarını kullanan emekçileri hedef göstermek en kolayı. Bu tablonun sorumlusu, ideolojik konfor alanından çıkmayan ve İzmir için hiçbir B planı olmayan sınıfta kalmış Belediyecilik anlayışıdır. Yazık! Çözeceğiz…"

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • izmirli 8 ay önce Şikayet Et
    yorum yapan akıllılara sormak lazım bu ülkede memur hemşire doktor maaşı ne kadar da bunlar bu parayı istiyorlar
    Cevapla
  • kahraman 8 ay önce Şikayet Et
    BELEDİYENİN YAPMASI GEREKLİ HİZMET VE YATIRIMLARI ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPMASIN YILLRDDIR CHP YE OY VERENLER GÖRSÜN HALLERİNİ.nedir bu nankörlük Ulaştırma bak.yol köprü üsr geçit vs yapsın belediye puan alsın
    Cevapla
  • kemal 8 ay önce Şikayet Et
    demekki soyer içci düşmanıymış
    Cevapla
  • simitci 8 ay önce Şikayet Et
    bisikletle gidip gelsinler
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Beter olasın İzmir sen buna layıksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek