Hukuk birincisinin iddiası gündem oldu! Rektörlük inceleme başlattı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü, Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni'nde fakülte birincisi Muhammet Emin Ay'a mezuniyet konuşması yaptırılmadığı iddiasına ilişkin inceleme başlatıldığını bildirdi.

GİRİŞ 05.08.2023 20:38 GÜNCELLEME 05.08.2023 22:25
Bu Habere 377 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Muhammet Emin Ay, mezuniyet töreninde bölümü birincilikle bitirenlere tanınan konuşma hakkının kendisine verilmediğini öne sürdü.

Konuşma metnini daha sonra sosyal medyadan paylaşan paylaşan Ay'ın, 28 Şubat'a ve Necmettin Erbakan'a atıf yapması dikkat çekti. İstanbul Üniversitesi rektörlüğü ise yaptığı açıklamada iddiaya ilişkin inceleme başlattığını duyurdu.



REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA: İNCELEME BAŞLATILDI

Rektörlükten yapılan açıklamada, "İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden birincilikle mezun olan sevgili öğrencimiz Muhammet Emin Ay'ı tebrik ediyor, meslek hayatında başarılarının devamını diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Hukuk fakültesinin mezuniyet töreninde gerçekleşen "üzücü" durumla ilgili Rektörlüğün inceleme başlattığı kaydedildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 377
  • Kemal 8 ay önce Şikayet Et
    Konuşmanın içeriği boş ,gereksiz ve şov kokuyor.
    Cevapla
  • Sanane 8 ay önce Şikayet Et
    Onca yıl okusun sonra konuşmasını yapmasın oh ne âla
    Cevapla
  • Murat 8 ay önce Şikayet Et
    Lgbt'yi savunan bir konuşması olsaydı acaba yine boş olur muydu konuşma içeriği
    Cevapla
  • Fatma Kaya 8 ay önce Şikayet Et
    Hukuk fakültesinde 4 birinci varmış, zaman yok diye hiçbirini konuşturmamışlar. Böyle haberlerle ne elde etmek istiyorsunuz çok anlaşılır değil. "okul birincisi olarak, şunları söyleyecektim ama konuşturulmadım" vs demek te gerçekten düşündürücü. Mesleğine böyle provakatif başlayarak çıkar mı sağlamak isteniyor anlamak mümkün değil.... Çok yazık.
    Cevapla
  • Betül 8 ay önce Şikayet Et
    Dört kişiye de makul ölçüde konuşma hakkı tanınmalı. Uzun yıllar boyunca konuşma yapılan okulda alnımın teri, üstün gayretim ile büyük başarı elde edeceğim ve bir kez şansım olacak konuşma hakkımı teslim etmeyecekler, oldu canım. Zaten normal olsa inceleme başlatılacak durum olmazdı dimi :) madem böyle bir hakkı var, o zaman mesleğe hak arayışı ile tam yerinden başlamış
    Cevapla
  • Bülent Şenver 8 ay önce Şikayet Et
    4 birinci varsa her birine 5 er dakikalık bir konuşma hazırlaması istenir. 4 birinci de konuşma yapabilir. Adil olmak bunu gerektirir. İyi bir yönetici adil olur.
    Cevapla
  • Alev zamam 8 ay önce Şikayet Et
    Zoruna neden qitti
    Cevapla
  • mim cim 8 ay önce Şikayet Et
    Acayip bir ülkeyiz, öğrencinin adı Muhammed giydiği papaz cüppesi ve papaz şapkası. Yeter artık, ne... yediğimizi bilelim.
    Cevapla
  • Bilsen ne yapcan 8 ay önce Şikayet Et
    Abi papazlıkla ne alakası var bazen gülünç oluyorsunuz,
    Cevapla
  • Malatyalı 8 ay önce Şikayet Et
    LGBT Olsaydı saatlarca konuştururdunuz. Bunlar aydın kişi filan değil okuttukları öğrenciden ve İslam'dan korkan korkaklar. İslam'dan kaçamayacaksını YÖK başkanı ortaokullu bir öğrenciden korkarak taktirnamesini veremeyecek kadar küçülmüş. 50 cm bezden korkanlar o beze sarılacaksınız..
    Cevapla
  • Ibrahim 8 ay önce Şikayet Et
    Bunu yapan rektör değil,dekan
    Cevapla
  • Hukuksuz Hukuk 8 ay önce Şikayet Et
    Boş tenekesiniz başka birşey değil Hukuk Fak.Kimlerle doldurulduğuna bak bir sanada lazım olacak ama atı alan üsküdarı geçti.Yıllardır maduriyeti oynayıp yerleştiğiniz yerlere bakın.
    Cevapla
  • necmettin yerebakan 8 ay önce Şikayet Et
    yok baskani ve rektoru cumhurbaskani atiyor chp degil
    Cevapla
  • Vatandas 8 ay önce Şikayet Et
    Fetö mağdur oynamayı sever
    Cevapla
  • Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Ne FUTU su
    Cevapla
  • Metekosan 8 ay önce Şikayet Et
    Zaten bu.memlekwtte her nedense hep bir islami cemaatler sorun... ACABA BASKA MUSLUMAN OLMAYAN CEMAATLER NEDEN KONUSULMUYOR... H8C DUSUNDUNUZMU?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var