İstanbul Üniversitesi'nden "cinsiyet değişikliği makalesi"ne inceleme

İstanbul Üniversitesi, gençlere ergenlik durdurucu tedaviler uyguladığı ve LGBT destekçisi olduğu iddia edilen doktor ve öğretim üyelerine yönelik çok yönlü soruşturma başlattı.

GİRİŞ 15.08.2023 13:23 GÜNCELLEME 15.08.2023 14:40
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi, gençlere ergenlik durdurucu tedaviler uyguladığı ve LGBT destekçisi olduğu iddia edilen doktor ve öğretim üyelerine yönelik çok yönlü soruşturma başlattı.

Makaleyle ilgili İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan yazılı açıklamada "Basın ve sosyal medyada 18 yaş altı cinsiyet değişikliği süreçleri ile ilgili İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yazarı olduğu makalede yer alan işlemlere ilişkin Dekanlığımız tarafından çok yönlü bir inceleme başlatılmıştır. Sürecin hukuki, akademik ve etik işleyişine ilişkin başlatılan inceleme üst düzey hassasiyetle takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde mart ayında yayımlanan "Cinsiyet Disforisi Olan Ergenlere Endokrinolojik Yaklaşım: Türkiye'de Üçüncü Basamak Bir Merkezde Pediatrik Endokrinoloji Bölümü Deneyimi" isimli makalede, ergenlik çağındaki çocuklara cinsiyet değişikliği için hormon ilaçları verildiği ve ameliyatla cinsiyet değişikliği yapıldığı anlatılmıştı.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 31
  • Mustafa Akın 8 ay önce Şikayet Et
    Bozuk ekonominin nüfusu bitirdiği yetmiyormuş gibi bir de bunlar var.
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 8 ay önce Şikayet Et
    Haçlı yahudi gavuru önce lions ve rotary gibi mason örgütleriyle ülkemizde özellikle kadın doğum doktorları ve şehrin ileri gelenlerine el atarak, doğum kontrolüyle nüfusumuzu kontrol etmiştir maalesef, şimdi de bu pisliği yapıyorlar, bunlar insanlıktan çıkmıştır, şeytanın askeridir her türlü kötülük beklenir !..
    Cevapla
  • Mizah 8 ay önce Şikayet Et
    Meslek ahlakına uymadığı için diplomasını iptal edin.
    Cevapla
  • Qwerty 8 ay önce Şikayet Et
    Doktor da olsa. Diplomasi bile alınmalı. Ite köpeğe kaldı ortalık. Iyice sapıttılar. Defolup gidin memleketimizden. Sizi alacak bir kaç ülke var.
    Cevapla
  • Adanalı. 8 ay önce Şikayet Et
    Kim bu hadsiz adamlar,dinle imanla ilğisi olmayan sapık düşüceli geri leri alaın görevden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ