"Aşık çocuk beni gizlice izliyor" videosuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, sosyal medyada dolaşıma giren "Aşık çocuk beni gizlice izliyor" başlıklı videoya ilişkin hukuki süreç başlatıldığı bildirildi.

"Aşık çocuk beni gizlice izliyor" videosuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı
"Aşık çocuk beni gizlice izliyor" videosuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı
GİRİŞ 15.08.2023 21:44 GÜNCELLEME 15.08.2023 22:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sosyal platformda yer alan video içeriğinin çocukların psikolojik ve sosyal gelişimleri üzerinde olumsuz tesir oluşturacağı ve iyilik hallerine zarar vereceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocukların söz konusu içeriklere maruz kalmasının sosyal ve psikolojik açıdan gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle 14 Ağustos 2023 tarihinde "erişim engeli/içeriğin kaldırılması" için gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır. Çocuğun üstün yararı ilkesi gereğince çocukların psiko-sosyal gelişimleri ve iyilik halleri Bakanlığımızın en önemli önceliklerindendir. Bu kapsamda çocuklarımızı yazılı, görsel ve dijital yayınların zararlarından korumak için Sosyal Medya Çalışma Grubumuz aracılığıyla 2023 yılı Ağustos ayı itibarıyla 168 zararlı içeriğe müdahale edilmiştir."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • ali rıza yalın 8 ay önce Şikayet Et
    binlerce böyle video var,bakanlık lütfen hızlı müdahale etsin
    Cevapla
  • Cem 8 ay önce Şikayet Et
    Bu videonun youtube da yorumlarına bir bakın! Durumun ne kadar içler acısı olduğunu daha iyi anlarız.
    Cevapla
  • Ali Baba 8 ay önce Şikayet Et
    Şu sosyal medyaya bir sınırlama getirin, çok başıboş bir mecra.
    Cevapla
  • ziyaretçi 8 ay önce Şikayet Et
    özgürlük diye ne hak ne adalet kaldı ülkede. insanları özgürlük adı altında yalnızlaştırdılar. hiç bir suçta yaptırım kalmadı. camide şov yapan serbest bırakılıyor, dine hakaret eden serbest bırakılıyor sonra Kuran yakan danimarkaya isveç norveç e artistlik... Allahın intikamı ağır olur.
    Cevapla
  • Myorum 8 ay önce Şikayet Et
    Küfretme meselesine de el atın. 5-6 yaşında çocuklar dahi küfrediyorlar. Sosyal medyada okul bahçesinde çocuklar küfrediyorlar. Edep can çekişiyor.
    Cevapla
  • M.H. 8 ay önce Şikayet Et
    Ölçüyorum tartıyorum , herşey İstanbul sözleşmesi ve buna bağlı çıkartılan 6284 kanununa dayanıyor. Kuranda da belirtildiği gibi ailenin reisi erkektir ve aileden sorumludur. Babayı (erkeği) kanunla pasifize ederseniz, sonuçlarını gördüğümüz üzere toplumda edep ve haya bırakmazsınız. Şeriatla yönetilmesek te kanunlar islama aykırı olmamalıydı.
    Cevapla
  • zaza 8 ay önce Şikayet Et
    ailenin vermesi gereken terbiyeyi devlet mi versin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü