İHH Uganda’da cami ve su kuyusu inşa etti

İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu Afrika ülkesi Uganda’da cami ve su kuyusu inşa etti. Vakıf ayrıca, ülkede bin kişiye Kur’an-ı Kerim hediye etti.

İHH Uganda’da cami ve su kuyusu inşa etti
İHH Uganda’da cami ve su kuyusu inşa etti
GİRİŞ 28.08.2023 10:29 GÜNCELLEME 28.08.2023 10:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki faaliyetleriyle mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine destek olmayı sürdürüyor. Yardım çalışmalarının yanında pek çok ülkede kalıcı eserleri hayata geçiren İHH, Sadece İnsan Derneği ile birlikte Doğu Afrika ülkesi Uganda’da da cami ve su kuyusu inşa etti.

Başkent Kampala’ya 500 kilometre uzaklıktaki Yumbe şehrinde inşa edilen İbrahim Ceylan ve Ailesi Camiî’nden bulunduğu mahallede ikamet eden bin 200 Müslüman istifade edecek. Bölgede elektrik sıkıntısı yaşanması sebebiyle, camiye güneş panelli enerji sistemi de kuruldu. Ayrıca, 130 metre kare büyüklüğündeki caminin yakınında su kuyusu, abdesthane ve 4 adet tuvalet inşa edildi.

 “Türkiye’yi çok seviyoruz”

Caminin açılış programında konuşan Yumbe İl Müftüsü Sheik Swaib Allahai Achiga, Yumbe şehrinin ülkenin en ücra noktalarından birinde bulunduğunu belirtti. Achiga, “Burada binlerce insanın her türlü yardıma ihtiyacı var. Bugün burada mahallenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan cami ve su kuyusunun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki buraya daha çok gelirsiniz ve birçok yeni projeyi hep birlikte hayata geçiririz. Lütfen bizleri unutmayınız” dedi.

“İnşallah birçok projeyi hayata geçireceğiz”


İHH Doğu Afrika Masası Koordinatörü Faruk Erkılıç ise, geçen yıl Haziran ayında bölgeyi ziyaret ederek ihtiyaç analizleri yaptıklarını söyledi. Erkılıç, şöyle devam etti: “Sonra projeler oluşturduk ve sizin de yoğun talebiniz üzerine cami projesini hazırladık. Bugün hamdolsun açılışını gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz daha birçok ihtiyacınız var. Bu açılış bir başlangıç noktası olacaktır, inşallah birçok farklı projeyi hayata geçirerek sizleri desteklemeye gayret edeceğiz. Misafirperverliğiniz ve güler yüzünüz için teşekkür ederiz.”

Caminin açılışından sonra bölgede yaşayan ve evinde Kur'an-ı Kerim bulunmayan bin kişiye Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Koray Derik 8 ay önce Şikayet Et
    bunlar iyi güzel işler fakat birde şöyle düşünmek lazım. ümmet neden kıbrısta rum tezini destekliyor ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...