Kardeş Şehir Duisburd Belediye Başkanı Togg ile Gaziantep turu yaptı

Depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etmek ve iş birliklerinin kapsamını genişletmek amacıyla Gaziantep'e gelen Duisburg Belediye Başkanı Sören Link, TOGG’un sürücü koltuğuna geçerek Başkan Fatma Şahin ile beraber aracı test etti.

Kardeş Şehir Duisburd Belediye Başkanı Togg ile Gaziantep turu yaptı
Kardeş Şehir Duisburd Belediye Başkanı Togg ile Gaziantep turu yaptı
GİRİŞ 05.09.2023 23:37 GÜNCELLEME 05.09.2023 23:37

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile Gaziantep sokaklarında gezen Sören Link, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası’ndan Kardeş Şehir olunması nedeniyle şehrinin adının verildiği Duisburg Caddesi’ne kadar aracı sürdü.

Resim önizlemesi

Sürüş öncesi Başkan Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden Başkan Link ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye için yapılan yardımlaşmalar, yeşil şehir, ortak yürütülecek yeni çalışmalar, tecrübe paylaşımı gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.

Resim önizlemesi

Duisburg Belediye Başkanı Link, depremden etkilenen ilçeleri ziyaretinin yanı sıra yeşil şehir yatırımları ve hidrojenle çalışan toplu taşıma sistemleri ile ilgili yapılan hazırlıkları inceleyerek bu çalışmalardan yararlanmak istediklerini belirtti.

ŞAHİN: GAZİANTEP’E GELMENİZ, DEPREM BÖLGESİNE YAPACAĞINIZ ZİYARET OLAĞANÜSTÜ İNSANİ BİR DURUŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makam ziyaretinde yaptığı konuşmada 6 Şubat Depremleri sonrası yardıma ilk koşan ülkelerden birinin Almanya ve Duisburg olduğunu aktararak şunları söyledi:

Resim önizlemesi

“Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız neleri varsa çok hızlı bir şekilde bize gönderdi. Sizlerin, dostlarımızın, kardeşlerimizin destekleriyle iyileşiyoruz. Acılarımızın iyileşmesi için dostlarımıza çok ihtiyacımız olacak. Bugün burada olmanız, Gaziantep’e gelmeniz, deprem bölgesine yapacağınız ziyaret olağanüstü insani bir duruş.”

Resim önizlemesi

YENİ DÖNEMDE İKİ ŞEHİR EKONOMİSİNİ DE ÇOK RAHAT GÜÇLENDİREBİLİRİZ

Başkan Şahin, konuşmasının devamında iki ülkenin birbirini tamamlayan ticari altyapıya

sahip olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Müze ve turizm altyapısı buna bir örnek. Birbirimize çok benziyoruz. Bu konulardaki iş birliğini de güçlendirmek lazım. İki şehir ekonomisini de çok rahat güçlendirebiliriz yeni dönemde. Şu an ihracatta ilk beşteyiz. OSB’de 250 bin işçi çalışıyor. Üretimde Türkiye’nin en iyisiyiz. Bu konuda da iki şehrin oda başkanlarını daha sıkı çalıştırmamız gerekiyor. Gaziantep ki depremzedeler Almanya’daki ailelerinden çok büyük destek gördü. Ziyarete gelindiğinde yapılan ticaret esnafın elini rahatlattı.”

Resim önizlemesi

LİNK: GAZİANTEP’TEN ULAŞAN GÖRÜNTÜLER, 11 YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞIM DÖNEMİNDE EN ZORLAYICI VE ETKİLEYİCİ GÖRÜNTÜLERDİ

Duisburg Belediye Başkanı Sören Link ise deprem felaketi sonrası Gaziantep’ten ilk haberlerin gelmesiyle birlikte hızlı bir şekilde yardım için çalışmaya başlanıldığını vurgulayarak şu sözleri kullandı:

“Gaziantep’ten ulaşan görüntüler, 11 yıllık belediye başkanlığım döneminde en zorlayıcı ve etkileyici görüntülerdi. Aynı zamanda burada insanların nasıl canla başla çalıştığını görmek bizi çok etkiledi. Ziyaretlerimizde Gaziantep’in yeşil şehir çalışmalarını görerek burada neler yapıldığını anlayarak sizin deneyimlerinizden faydalanabilir, karşılıklı alışverişler olabilir. Hidrojen ve iklim konularında çok daha iyi bir iş birliğine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz bu başlıkları sizinle çok daha ileri taşımayı istiyoruz.”

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı