Futbolda dolandırıcılık! Yeni dava açıldı

Yüksek getirili özel fon vaadiyle, aralarında futbol dünyasının ünlü isimlerinin de olduğu 29 kişinin dolandırılmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

GİRİŞ 23.10.2023 07:42 GÜNCELLEME 23.10.2023 10:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, ilk olarak bir iş adamının şikayeti üzerine ‘bankacılık zimmeti’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Söz konusu bankasının özel fonu aracılığıyla aralarında teknik direktör Fatih Terim ile Selçuk İnan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Mert Çetin, Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi isimlerin de bulunduğu kişilerin dolandırılması iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma neticesinde, banka Şube Müdürü Seçil Erzan (46), 10 Nisan’da önce gözaltına alındı, daha sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ederken, dosya 'zimmet' suçunun oluşup oluşmadığının tespit edilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) gönderildi.

İDDİANAME BAŞSAVCILIKÇA ONAYLANDI

BDDK tarafından hazırlanan 42 sayfalık raporun soruşturma dosyasına girmesiyle birlikte yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli banka şube müdürü Seçil Erzan'ın da arasında bulunduğu şüphelilerin 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. İddianamenin Başsavcılığın onayının ardından mahkemeye gönderildiği öğrenildi.

11 ŞÜPHELİYE 'BANKACILIK ZİMMETİ' SUÇUNDAN TAKİPSİZLİK

Öte yandan aralarında şüpheli Erzan, banka ve bankanın bazı yöneticilerinin de bulunduğu 11 şüpheli hakkında 'bankacılık zimmeti' suçundan takipsizlik kararı verildi. Soruşturma konusu eylemde yazılı başvuru şartının BDDK tarafından gerçekleşmediği belirtilerek takipsizlik kararı verildiği ifade edildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • as selam 6 ay önce Şikayet Et
    aç gözlüler gözünüzü toprak doyursun . O kadar emeksiz para kazanıyorsunuz ama gene gözünüz aç
    Cevapla
  • Ali Yvz 6 ay önce Şikayet Et
    Yine gs, fb ekseninde dönen olaylar, yazık günah bu ülkeye; elimizde duruş ve etik değerleriyle tek Beşiktaş kaldı.
    Cevapla
  • Nevşehirli 6 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcıların hiç mi suçu yok adamlar bankaya güvenmiş yatırmış paralarını
    Cevapla
  • Kral 6 ay önce Şikayet Et
    Paraya para katanlar pararnın hesabını nasıl verecek Zekat ve hayır yapanlar hariç nasıl hesap verecek
    Cevapla
  • dünya 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar canbazdi ava giderken avlanan uyaniklar bedava parayi bulmussun doymuyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz