İletişim Başkanı Altun'dan Filistin açıklaması: Tüm dünyaya ilan ettik

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Büyük Filistin Mitingi sırasında, Filistin'i asla yalnız bırakmayacağımızı dünyaya tekrar ilan ettik" dedi.

İletişim Başkanı Altun'dan Filistin açıklaması: Tüm dünyaya ilan ettik
İletişim Başkanı Altun'dan Filistin açıklaması: Tüm dünyaya ilan ettik
GİRİŞ 29.10.2023 01:51 GÜNCELLEME 29.10.2023 01:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleriyle Filistin'e destek amacıyla düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı.

'FİLİSTİN'İ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIMIZI DÜNYAYA TEKRAR İLAN ETTİK'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Halkımız Filistinli kardeşlerimize desteğini ve dayanışma ruhunu bugün İstanbul'da unutulmaz bir biçimde ortaya koydu. Büyük Filistin Mitingi sırasında, Filistin'i asla yalnız bırakmayacağımızı dünyaya tekrar ilan ettik."

Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sözde medeni ve demokratik ülkelerin gösterdiği ikiyüzlülük ve korkaklık karşısında gerçekleri haykırmaya devam ettiğine vurgu yaparak "İsrail'in masum sivillere karşı işlediği savaş suçlarına göz yummayacağımızı gösterdik" dedi.

"Sivilleri koruyan uluslararası hukuk bu kadar acımasızca ve pervasızca çiğnenemez"

Altun, Türkiye'nin insani yardım göndermek ve bir anlaşma sağlamak için elinden gelen her şeyi yaptığına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak İsrail tarafının şiddet ısrarı çabalarımızın önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Onların Gazze'de maalesef sadece etnik temizlik çabası içinde olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi, İsrail'in savaş suçlarına karşı uluslararası mahkemelere başvurarak İsrail'i sorumlu tutacağız. Sivilleri koruyan uluslararası hukuk bu kadar acımasızca ve pervasızca çiğnenemez"

'İSRAİL'İ KORUYANLAR, SUÇ ORTAKLIĞI YAPTIKLARI İÇİN UTANMALIDIR'

Dünyayı İsrail'e karşı ortak eyleme ve uyanmaya davet eden Altun sözlerini şu sözlerle sonlandırdı:

"Bugünkü BM oylaması, İsrail'in uluslararası toplumun gözünde de yalnızlaştığını gösteren doğru bir adımdır. BMGK’da veto yetkilerini kullanarak İsrail'i koruyanlar, İsrail'in sivillere yönelik savaşına destek verdikleri ve suç ortaklığı yaptıkları için utanmalıdır.

İsrail'i sorumlu tutarken, ateşkes için baskı yapmaya ve diplomatik girişimlere kapılarımızı açık tutmaya devam edeceğiz. İsrail şu anda Filistinlilere karşı soykırıma varan acımasız politikalarını sürdürse bile diplomatik çabalarımızı terk edemeyiz."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Boş yorum yapanlar siz Gidin boş işinizle uğraşın ! Hem devlet hemde hükümet olarak gazzenin kefaretini davosta söylenen "1 dakika" sözü ile defalarca verdik ! İçerden dışarıya nasıl bir saldırı aldığımızı da çok iyi gördük ! içinizdeki Siyonistlere biat etmiş mevki makam sahiplerinin peşini önce bir bırakın ! Bu yüzden sizlerden güç alan bir israil siyonizmi varken nasıl savunuruz!
    Cevapla
  • Baha 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin o haldeyken yeme içme gülme haram olsun bu ümmete. Arakan Doğu Türkistan kurtulmadan muslumanlar bu zulumlerden kurtulmadan haram olsun bize gülmek. Sadece kınamak konuşmak yetmiyor! Açıklamalar eylemler mitingler kendi başına bir şey ifade etmiyor. Kuffar her taraftan saldırıyor ama ümmet parça parça olmuş, bazıları kukla olmuş bazıları bir şey yapamıyor. Allah'ım ...
    Cevapla
  • Yavuz Selim 5 ay önce Şikayet Et
    Laf ile peynir gemisi yürümüyor.Oradaki insanlar yok olup ortada Filistin diye bir yer kalmadıktan sonra milyonlarca kez protesto,kınama,destek gibi söylemlerin bir anlamı yoktur.Havanda su döverek o insanların katli sadece seyrediliyor.Ben hergün olmadık kınama yapıyorum ama bir fayda yok insanları katledip duruyorlar.Suriye deki Pkk'ya bile operasyon yapamıyorsak güçlüyüz demeyelim.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Şov yapıldı, şimdi İsrail ile ihracat rekorlarına geri döneriz yakında!
    Cevapla
  • dogrucu 5 ay önce Şikayet Et
    Mesaj vermek kolay, ama ici bos mesajlar... Filistin'i yalniz biraktigimiz icin israel bunlari yapabiliyor... gec kaldik, ve hala birsey yapmis degiliz bu durumdan gazzelileri kurtarmak icin. acilen ise yarayacak adimlar atmaliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri