Dolandırıcılara 'Medcezir' operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır merkezli, İstanbul'da polis ekiplerinin, sosyal medyada oluşturdukları sahte kadın profilleriyle mağdurları tehdit edip dolandırıcılık yaptığı belirlenen kişilere yönelik 'Medcezir' adlı operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı.

GİRİŞ 23.12.2023 09:45 GÜNCELLEME 23.12.2023 09:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, sosyal medyada oluşturdukları sahte kadın profilleri üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Diyarbakır ve İstanbul'da belirlenen adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla, 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, sözde kadınların yakınları rolüyle mağdurlara 'Para göndermezsen şikayetçi oluruz' diye tehdit edip, tehdide göz yummayanları ise sözde hukuk bürosundan avukat rolüyle arayıp uzlaşma teklifi sunup para aldığı tespit edildi. Şüphelilerin ayrıca, haksız yolla elde ettiği kazançların farklı banka hesaplarına yatırılmasını sağladığı, başka hesaplara da havale ederek 'Girdap' adı verilen yöntemle izlerini kaybettirmeye çalıştığı belirlendi.

BASKINDA BİLGİSAYARI PENCEREDEN ATTI

Operasyonda bir şüpheli, polisi gördüğü sırada dizüstü bilgisayarını pencereden attı. Bilgisayara incelenmek üzere el koyulurken, şüphelilerin elde ettiği paraları ATM'den çektiği anlar da güvenlik kameralarına yansıdı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Geçen bilgisayar tamir dükkanında benzer olay anlattılar. kendilerine kurban seçtikleri şahsın abisine veabisinin çocuklarına ulaşmışlar. KVKK ayakta uyuyor. bu telefon numaraları nasıl elden ele dolaşıyor. sıradan vatandaşın numarasına dolandırıcı nasıl ulaşıyor. bunu KVKK kurumu sorgulaması ve suçlular hakkında suç duyurusunda bulunması lazım.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    dolandırıcılık olduğu açık seçik kabak gibi belli olan bu reklamlara ve yayınlara, kanan, aç gözlü saflarıda anlamak mümkün değil
    Cevapla
  • bekir 4 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcılar sosyal medyada sizi Türkiye Petrollerine BOTAŞ a ortak yapacağız diye binlerce reklam veriyorlar. Yüzbinlerce insanda 5-10 bin tl çaldılar. mağduriyet büyük - Savcılık derhal sosyal medya ilanları konusunda harekete geçmeli ve vatandaşlar bu dolandırıcılara karşı medya aracılığı ile uyarılmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi