Hakkari'de 4 günlük yasak kararı! Bugünden itibaren başlıyor

Hakkari Valiliği'nce, bugünden itibaren geçerli olmak üzere il genelinde eylem ve etkinliklerin 4 gün boyunca yasaklandı.

Hakkari'de 4 günlük yasak kararı! Bugünden itibaren başlıyor
Hakkari'de 4 günlük yasak kararı! Bugünden itibaren başlıyor
GİRİŞ 02.02.2024 03:20 GÜNCELLEME 02.02.2024 03:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son dakika Hakkari haberleri: Hakkari Valiliği, kent genelinde oturma eylemi, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü gibi eylem ve etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

HAKKARİ'DE 4 GÜNLÜK YASAK

Valilikten yapılan açıklamada, Cumhuriyet'in temel nitelikleri, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, meydana gelebilecek olası provokasyonların ve yaşanması muhtemel toplumsal olayların engellenmesi amacıyla bazı önlemlerin alındığı belirtildi.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinliklerin kapsam dışında bırakıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hakkari sınırları içinde 1 Şubat saat 00.01'den 4 Şubat saat 23.59'a kadar 4 gün süreyle 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, basın açıklaması ve benzeri türdeki her türlü eylemlerin, etkinliklerin ve faaliyetlerin yapılmasının yasaklanması kararı alınmıştır."

'İLİMİZ GÜZERGAHININ KULLANILMASININ YASAKLANMASI KARARI ALINMIŞTIR'

Söz konusu tarihler arasında ilçelerden, çevre illerden bireysel veya toplu olarak ya da kent güzergahını kullanarak kanuna aykırı her türlü eylem ve etkinliğe katılımın önlenmesinin amaçlandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kanuna aykırı eylem, etkinliklere katılması muhtemel şahıslar ve grupların, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin (C) fıkra hükümleri gereğince ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buradan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına ve bu kapsamda belirtilen yere geçişler için başka illerden gelerek ilimiz güzergahının kullanılmasının yasaklanması kararı alınmıştır."

AĞRI VE BİTLİS VALİLİĞİ DE YASAK KARARINI DUYURMUŞTU

Ağrı Valiliği ve Bitlis Valiliği de kent genelinde toplantılar, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün boyunca yasaklandığını duyurmuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Lewent 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye genelinde olsa süper olur kötü amaçlılar halkı kin ve düşmanlığa sebep olanlar hiç biri amacına ulaşamayacaktır
    Cevapla
  • Ülkeci 2 ay önce Şikayet Et
    Fırsat vermeyin keferelere destekliyor başarılar diliyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Keşke Türkiye genelinde olsa ve süresiz...kanun dışına çıkanı vurun
    Cevapla
  • Ftr 2 ay önce Şikayet Et
    Asıl kanun Anayasa Anayasa kişiye protesto eylem grev hakkı vermiş Kim çıkıyor kanun dışına çalıştır o küçük beynini
    Cevapla
  • VatandaŞ 2 ay önce Şikayet Et
    4 gün değil sınırsız yapın, huzuru kaçıranlara fren olsun.
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Niçin 4 gün. Bir istihbarat mı var?
    Cevapla
  • dadaş 2 ay önce Şikayet Et
    he var , gizli bilgi ama sen yabancı değilsin sana söyleyebiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu