CHP'de neler oluyor? İBB'nin fonlu hesabı İmamoğlu'na karşı ayaklandı

Ekrem İmamoğlu'nun, trol sayfalarından İBB Haber sayfası, yanan otobüsleri ve CHP'li yandaşlara verilen ihaleleri paylaştı.

GİRİŞ 21.02.2024 00:14 GÜNCELLEME 21.02.2024 09:47
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

CHP'li İBB yönetiminde ulaşım sistemi çökerken; Ekrem İmamoğlu eliyle CHP'li yandaşlara verilen ihaleler ve yanan otobüslerin yer aldığı bir kolaj, Ekrem İmamoğlu'nun, trol sayfalarından "İBB Haber" sayfası tarafından paylaşıldı.

"İMAMOĞLU BUNDAN SONRA BİZİM İÇİN İBB BAŞKAN ADAYLARINDAN SADECE BİRİDİR, ANLAMI VE MANASI BU KADARDIR"

"20 Şubat 2024 tarihine not." diye başlayan başka bir paylaşımda ise, İBB Haber, Eylül 2019’dan bugüne İstanbul’un sorunlarını ve umutlarını hak, hukuk ve adalet temelinde dile getirmeyi ilke edinmiş bir haber kanalı olduğunu belirten sayfanın açıklaması şu şekilde:

"Bugüne dek zor koşullarda nöbetini tuttuğumuz bu kavramların içi,  karanlık ve organize bir koltuk sevdası yapılanması tarafından -adeta yemin edilmişçesine- boşaltılmaya başlanmıştır. 

Bunun en önemli örneğini Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nda yaşadık. 

İBB Haber olarak bu süreçte parti içi çekişmelerin ve koltuk kavgalarının bir parçası haline getirilmek istensek de buna izin vermedik. Genel başkan değişimi sonrasında ise kamuoyunun gözü önünde Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik kesintisiz devam eden organize itibar suikastine üzüntüyle şahitlik ettik. 

İstanbul’un kaynaklarını adeta bir ahtapot gibi saran, kendilerine biat etmeyen herkese karşı öfke kusan zihniyet bizim şahsımıza karşı bir güvenlik tehdidi olmakla beraber bizden çok daha önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir tehdit haline gelmiştir.

İBB Haber olarak İstanbul’u saran bu organize kötülükten uzak olduğumuzu sizlere bildirmek isteriz.

Sayın Ekrem İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir. Anlamı ve manası bu kadardır.

Bundan sonraki süreçte mücadelemiz adeta bir adalet yürüyüşü bir adalet arayışı olarak devam edecektir. "

TEHDİT İDDİALARI

İBB Haber yaptığı başka bir paylaşımda İETT'deki skandalları gün yüzüne çıkardıkları için tehdit edildiklerini iddia eden bir açıklama yaptı.

İBB Haber yaptığı açıklamada: "Gündeme getirdiğimiz İETT skandalına ilişkin kamuoyuna açıklama yapmak yerine tehdit yoluna başvuranlar hakkında yasal tüm haklarımızı kullanacağız." ifadelerini kullandı.

 

CHP'DE PARTİ İÇİ KAVGA BÜYÜYOR

CHP içindeki kavgada birçok siyasi isim CHP'den istifa etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu'na yakın Ümit Kaya'nın yönettiği “İBB Haber” adlı site de Ekrem İmamoğlu'na karşı cephe açtı.

'İBB HABER' İBB TARAFINDAN MI FONLANIYORDU?

Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Gazeteci Mehmet Andaç'ın "İBB Haber" sayfası ve Ümit Kaya ile ilgili sosyal medya hesabı X'ten yaptığı bir paylaşım, akıllara "İBB Haber, İBB tarafından resmi olarak  fonlanıyor muydu?" sorusunu getirdi.

Andaç yaptığı paylaşımda, "İBB Haber" sayfasını para karşılığı satan ve Ekrem İmamoğlu aleyhine paylaşımlar yapan Medya AŞ çalışanı Ümit Kaya’nın iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

Andaç, hem Medya AŞ'nin hem de İETT'nin Ümit Kaya hakkında yarın çok sayıda suç duyurusunda bulunup dava açacağını belirtti.

İBB HER AY 100 MİLYON TL ZARAR EDİYOR İDDİALARI

Geçtiğimiz günlerde, İBB'nin 5 yılda otobüslerin bakımı için 7 milyarlık ihale gerçekleştirdiğini ve bunun 5 milyarlık kısmının CHP'li Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı firmaya verildiği konuşulmuştu.

İddialara göre, İmamoğlu'nun Karabat'a verdiği ihalede 1 otobüs için verilen aylık bakım ücreti 42 bin TL olarak kayıtlara geçerken aynı ücret, Kocaeli ve Bursa belediyelerinin verdiği ihalelerde 12 bin TL. Aradaki bu fark nedeniyle İBB her ay 100 milyon TL zarar ediyor. İmamoğlu'nun ihalelerle ihya ettiği Karabat'ın İstanbul'un kasasından nasıl cebini doldurduğunu sizler için derledik.

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 52
  • Kocaeli 1 ay önce Şikayet Et
    Bu CHP nin Beka gibi ATATÜRK gibi bağımsızlık gibi bir derdi yok ki varsa yoksa üç beş belediye hizmet yok yatırım yok. PARALAR NEREYE GİDİYOR HESAP SORAN YOK
    Cevapla
  • Türk 2 ay önce Şikayet Et
    Bunların tek derdi koltuk.. Tek dertleri nemalanmak.. Allah bunlara fırsat vermesin..Birbirlerine bile tahammül etmez bunlar nemalarını kesersen..
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Zihniyet bunlara oy verir hizmet gitmiş gitmemiş bunlar anlamazlar bunlar başkasına oy verdimi günaha girmiş hissederler iyiye kötüyede muhalefet oldukları için ömür boyu muhalefetlikten kurtulamazlar
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    İBB,yi kukla piyon örgüt sevici pinokyolardan kurtarmaliyiz MURAT başkan saygılar
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin en büyük problemi CHP ve onun zihniyetidir. Maalesef kendinden ve menfaatinden başka hiç bir şey tanımayan bir grup adam gibi muhalefet yapmak yerine koltuk makam menfaat peşinde ülkeyi de kendilerini de rezil rüsva ettiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda