Arsasından geçen yolu kepçeyle kazdırıp, taşlarla kapattı!

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 8 yıl önce belediye tarafından açılan yolun geçtiği arsa sahibi Kadriye Ekinci, kamulaştırma bedelinin ödenmediği iddiasıyla yolu kepçeyle kazdırıp, parke taşlarıyla kapattı.

GİRİŞ 24.03.2024 22:12 GÜNCELLEME 24.03.2024 23:13
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Mazıdağı ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde Kadriye Ekinci’nin arsasının bir bölümüne, iddiaya göre 8 yıl önce yol yapıldı. Kamulaştırma bedelini alamadığını söyleyen Ekinci, bölgeye getirdiği kepçe ile yolu kazdırarak, çıkan parke taşlarıyla trafiğe kapattı. Yolu kullanan sürücüler kapalı olduğunu görünce geri dönerek başka yolları kullanmaya başladı.

Yolun kepçeyle kapatılma anlarını cep telefonuyla kaydeden mahalle halkından Devran Şan, “Buraya parke taşı yapıldı, enerji hattı geçiyor, MARSU'nun kendi hattı var. Ancak imar değişikliğinden dolayı, yönetimin sürekli değişmesinden dolayı, bu mahalledeki imar planı sürekli değişmekte. Arsa sahibi 2 yıldır görüşmesine rağmen belediyeden istediğini alamadığı için yolu kazdı. Bu yol resmi olarak görülüyor. Aynı zamanda buradaki parke taşının bakımı da yapılıyor. Ancak belediye bu soruna çözüm bulmuyor. Çözüm bulmadığı için de mülk sahibi böyle bir çalışma başlatmış” dedi.

Belediye yetkilileri konu ile ilgili açıklama yapmadı. 

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • ALAMANCI 1 ay önce Şikayet Et
    sizin sectiginiz pkk li belediyeler söylenecek fazla birsey yok
    Cevapla
  • KAMAN 1 ay önce Şikayet Et
    Adam kilit parke taşı ile ev yapmış
    Cevapla
  • Rahime 1 ay önce Şikayet Et
    Ev yapmak için kullanılan taş o,kilit taş değil dikkat edin lütfen
    Cevapla
  • Türkiye, 1 ay önce Şikayet Et
    %90 Vatandaşın haklı olduğu kanaatindeyim. Belediyeler bu konuda çok duyarsız olduğu için vatandaşı mağdur ediyorlar. Bu bölge halkının da artık kendilerine faydası olacak bir yönetimi getirmesi gerekiyor. PKK'nın güdümünde olan partilerden fayda olmadığı aşikar. Baskılara boyun eğmeyerek, gelecek nesillerin refahı için bu sefer gereğini yapmalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kamu yararı önce gelir. Hak ta gadp edilmez.
    Cevapla
  • KAAN 1 ay önce Şikayet Et
    İyide bu Vatandaş Devlete Millete ait onca yolu kullanmıyormu bu vatandaş evine bağına bahçesine şehirlere köyler arası uçarak mı gidiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sen de sürekli devletin yolunu kullanıyorsun. Senin arsandan da bedelsiz olarak yol geçirelim, adaleti sağlayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi