Yalçın Küçük'ten gözaltı için tek cümle
Prof. Dr. Yalçın Küçük, evden çıkarılırken ağzından tek cümle çıktı. Küçük, Ankara Emniyeti'ne götürüldü. Küçük'ün avukatı oldukça heycanlı bir şekilde şu açıklamayı yaptı:
Küçük evinden çıkarılırken, "bu diktatöryadır" şeklinde ağzından tek cümle çıktı. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Küçük, bir gazetecinin, ''Neden gözaltına alındınız?'' sorusuna, ''Diktatörya'' cevabını verdi.
Yalçın Küçük'ün evinde yapılan aramada el konulan dokümanlar da koliler içinde Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Küçük hakkındaki işlemler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılacak.
Yalçın Küçük'ün avukatı Dursun Ermiş, Küçük'ün evinden çıkarılmasının ardından yaptığı açıklamada, Küçük'e yönelik olarak yaklaşık 7 aydır AK Parti hükümeti yandaşı bir kısım medya tarafından bir kampanya yürütüldüğünü ileri sürdü.
Ermiş, sabah saat 07.00'den itibaren Yalçın Küçük'ün Ankara ve İstanbul'daki evlerinde arama yapıldığını, el yazıları, notları, disketleri, bilgisayar kayıtlarına ve yüzlerce sayfadan oluşan notlarının tamamına el konulduğunu söyledi.
Küçük'ün Ergenekon kapsamında İstanbul'a gönderileceğini ifade eden Ermiş, ''AKP yandaşı bazı medyanın 7 aydır aleyhine yapmış olduğu kampanya sonucu Türkiye'de sosyalist aydın olan, Ergenekon'la adının bir arada olması mümkün olmayan Yalçın Küçük gözaltına alınmıştır. Şu anda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Oradan da Adli Tıp'a gönderilecek, ardından da İstanbul'a...'' diye konuştu.
Avukat Ermiş, bir gazetecinin ''İçeride nasıl bir manzara vardı?'' sorusuna, ''İçeride Terörle Mücadele Şubesinden 12 polis vardı. Evin her tarafına didik didik aradılar. Bütün notlarını, bütün kitaplarını, el yazmalarını, bilgisayarlarını hepsini aradılar. Yüzlerce sayfadan oluşan notlarını aldılar. Tutanak düzenlediler. Tamamına imzamızı attık. Toplayıp götürdüler'' yanıtını verdi.
Dursun Ermiş bir başka soruyu yanıtlarken de ''Ergenekon Ergenekonluktan çıktı. Artık çığırından çıktı. Hukuki ve yasal dayanağı bulunmayan bu soruşturma Türkiye'de hükümete muhalif olan herkesi sindirme harekatıdır'' dedi.
Avukat Ermiş, Yalçın Küçük'ün ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınmayı beklediğini de sözlerine eklerken, Ermiş'in oldukça heyecanlı olması ve sesinin titremesi dikkatlerden kaçmadı.
Bu arada Küçük'ün bindirildiği minibüse evden çıkarılan büyük bir kolinin de konulduğu görüldü.
Küçük daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirildi.
-
Şahin Kılıç 17 yıl önce Şikayet EtETEKLERİ TUTUŞTU. Panik var. Oldukça fazla, bu neyin ifadesi acaba psikologlar bir tahlil etseler neler çıkar altından.Sabırla bekliyoruz sonuçları inş.Beğen
-
kadir tapar 17 yıl önce Şikayet Etkonuşana bak. hakkaten senden iyi dikdatör olurBeğen
-
Kadim Kültür 17 yıl önce Şikayet EtAvukatlık zor meslek yav. Düşünün Terörün başı bastırıyor parayı savunduruyor. Eğer avukatta terör ise daha da vahim. İşin kolayını bulmuşlar Ak parti yandaşı medya diye yayğara kopartıyorlar. Yav arkadaş tekin durun adam olun biraz. Bu toprakların ekmeğini yiyip paçamıza sarmayın ayıp.Beğen
-
xorte kurd 17 yıl önce Şikayet EtApo'nun büyük danışmanı "Küçük". Abdullah Öcalanın bir çok açıklaması ve yazıları bizzat bu adam tarafından yazılmıştır.Apo'nun görüşme notlarına bakın ,birde bu adamın yazılarına içerik ve hedef ikisindede aynı.Sonunuz geldi Türkiye huzura doğru gidiyor.Allah bi aksilik vermez insallah.Beğen
-
Mehmet Çetin 17 yıl önce Şikayet EtŞöhret merakı. Başka izahı yok.Bu modeller,ideolojik söylemlerini sık,sık değiştiriyorlar.Sonzamanlarda bu tipler çoğaldı;bakıyorsunuz,sosyalist,milliyetçi,ırkçı,demokrat,dindar,liberal,darbeci oluveriyorlar.Düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.Çünkü hepsi,aydın,entellektüel olarak tanımlanan kimlikler.Tahminimce aidiyet tutkularını tatmin edemedikleri için,şöhret olmak adına,ruhsal paradoksları ve getirilerini göze alarak,daldan dala uçuyorlar ama gene doyum yok..gene yok..netice,bunalım,çöküntü,isyan ve rüsva...Beğen