Tarihin Yıkılmaz Kalesi Çanakkale

Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Yitik Hazine Yayınları, 'Tarihin Yıkılmaz Kalesi Çanakkale' adlı çalışmada yer alan Çanakkale savaşları sırasında çekilen orijinal fotoğrafları yayınladı.

Tarihin Yıkılmaz Kalesi Çanakkale
Tarihin Yıkılmaz Kalesi Çanakkale
GİRİŞ 18.03.2013 15:35 GÜNCELLEME 18.03.2013 15:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğrudan doğruya varlığına kast edilen bir milletin amansız işgal karşısında dimdik durduğunun bütün dünyaya ispatı olarak harp tarihindeki yerini alan Çanakkale Savaşları'nın bu yıl 98. yıldönümü.

Gırtlağına bıçak dayanan bir milletin en tabi karşılığı vermesi ve sömürgecilere 'dur' demesiyle Türk tarihinin en şerefli sayfalarından biri Çanakkale'de yazılmıştır. Bu sayfalar ilerde bir kitap olacak ve Türkiye Cumhuriyeti doğacaktır. Bu yönüyle Çanakkale Muharebeleri, Türkiye'nin mukaddimesidir. Türkiye, Çanakkale Savaşları'nın neticesidir.

İtilaf devletleri Çanakkale'de bir milletin boğazını sıkarken karşılarındaki gücün Orta Asya steplerinden Viyana surlarına kadar at koşturmuş olduğunu unutmuştur ki savaşın akabinde kazanılan zafer bu gerçeği onlara bir defa daha hatırlatmış olacaktır.

Zaferin 98. yıldönümü münasebetiyle Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Yitik Hazine Yayınları, 'Tarihin Yıkılmaz Kalesi Çanakkale' adlı çalışmasının orijinal görsellerini bir kez daha paylaşıyor; şehitlerimizin aziz hatırasına ithafen...

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: Tarihin Yıkılmaz Kalesi Çanakkale

Yazarı: Salih Gülen

Yayınevi: Yitik Hazine Yayınları

Yayın Yılı: 2009

ISBN: 9944766135

Sayfa: 128 sayfa

 

YORUMLAR 1
  • metin yaman 11 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede sadece diriler arasında ayrımcılık olduğunu zannederdim.. Meğer ''ölüler'' ve Şehitler arasında da ayrımcılık varmış. Osmanlı askerleri, Galiçya, Kafkas, Filistin, Irak ve Çanakkale Cephesinde savaşmıştır. Ancak bütün şiirler, makaleler ağıtlar hep Çanakkale ile ilgilidir. Rahmetli Atatürk Çanakkalede savaştığı için mi o kadar üzerinde duruluyor orasını anlayamadım. Ancak olan şey kimse Filistin Cephesinde, Irak cephesinde şehit düşen yüzbinlerce şehitten ve aynı cephelerde İngilizlere esir düşen tam 200.000 vatan evladının Hindistanda açlık sefalet içerisinde şehit düştüğünden kimse bahsetmez. O garibanlar da vatan evladı değil miydi? Anılmak, hakkında ağıtlar dizilmek için illa da Atatürk ile aynı cephede savaşmak mı gerekir?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baklavacının fıstık isyanı: Durup dururken fiyatı arttı
Putin'den sürpriz ziyaret! Nükleer mesaj mı? Kremlin: Son derece ender bir gezi...