Osman Ateşli, UMED Medya Okulunda ders verdi

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği tarafından yapılan UMED Medya Okulunun üçüncü hafta eğitimi Osman Ateşli'nin katılımıyla devam etti.

Osman Ateşli, UMED Medya Okulunda ders verdi
Osman Ateşli, UMED Medya Okulunda ders verdi
GİRİŞ 26.01.2018 14:47 GÜNCELLEME 26.01.2018 14:54

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulunun üçüncü hafta eğitimi başladı.

Üniversitelerdeki sınavlardan dolayı bir haftalık ara verilen eğitimler, Haber7 Yayın Koordinatörü Osman Ateşli'nin internet medyası dersiyle devam etti.

 

 

"OKURU İRİTE EDEBİLİYOR"

Eğitime internet medyasının çalışma prensiplerini detaylarıyla anlatarak başlayan Osman Ateşli, "Şok, flaş gibi kelimeleri kullanmamaya özen gösterilmeli, okuru irite edebiliyor. Son dakika kelimesinden de mümkün olduğunca uzak durmak önemli, gerçek bir son dakika olduğunda önemi kalmıyor" dedi.

İnternet medyasının zorluklarından bahseden Osman Ateşli, "Bir yıl gibi kısa bir sürede usta editör olunabilir, bu da arkadaşların kendini geliştirmesiyle alakalı" diye konuştu.

"Bir telefonun arkasına düşüp çok önemli değerli haberlere ulaşabilirsiniz. Bilginin artık yüzde 3’ü bile gizli değil, yüzde 97’si açık bilgi" diyen Osman Ateşli, internet medyasının haber kaynaklarına da değindi.

Eyüpsultan Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime, öğrenciler de sorularıyla katkı verdi.

MEDYA OKULU, ÜÇÜNCÜ HAFTAYLA DEVAM EDİYOR

7 hafta boyunca devam edecek olan İstanbul UMED Medya Okulunun üçüncü haftasının ilk eğitimi sona ererken, ikinci eğitim günü Milli Gazete ve TV5'in Haber Müdürü Gökçen Göksal'ın deneyim paylaşımıyla sürecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...